Informujemy, że w związku z wykryciem bakterii Listeria monocytogenes w jednej partii produktu Boczek wędzony pod naszą marką podjęliśmy natychmiastowe działania mające na celu wycofanie wadliwej partii produktu z rynku oraz szczegółową kontrolę kolejnych partii tego produktu.
Produkt: Boczek wędzony VAC
Numer partii: 01.11.2022 p. 5435
Termin przydatności do spożycia: 01.11.2022
Więcej informacji odnośnie zaistniałej sytuacji odnajdą Państwo na stronie GIS. Z naszej strony zapewniamy, że jakość naszych produktów jest dla nas kluczowa, stąd też działania wycofujące produkt z rynku podjęliśmy niezwłocznie po otrzymaniu informacji o wykrytej bakterii. Produkt ten nie jest już dostępny w sklepach Bacówki, punktach franczyzowych ani partnerskich. Klientów, którzy zakupili wspomniany produkt wcześniej prosimy o jego zniszczenie lub zwrócenie do sklepu, w którym został zakupiony. Prosimy o niespożywanie Boczku wędzonego z datą ważności do 1.11.2022 r. Wszyscy klienci, którzy zakupili Boczek wędzony z datą przydatności do spożycia 1.11.2022 r. i zwrócą go do sklepu zakupu otrzymają zwrot pieniędzy za zakupiony produkt.
Jednocześnie chcielibyśmy zaznaczyć, że Boczek wędzony jest to produkt surowy zasadniczo spożywany po obróbce termicznej. Bakteria Listeria monocytogenes ginie po obróbce termicznej w temperaturze min. 62-65 stopni Celsjusza. Jakość naszych produktów jest dla nas priorytetem, zapewniamy, że jest to sytuacja jednostkowa i podjęliśmy działania, by zapobiec podobnym sytuacjom w przyszłości oraz wstrzymaliśmy sprzedaż wskazanego produktu do czasu wyjaśnienia sprawy i dogłębnej kontroli. Wszystkich Klientów najmocniej przepraszamy za zaistniałą sytuację i zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, by sytuacja ta więcej się nie powtórzyła.