Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Wędliny z dziczyzny, cenione przez koneserów dobrego smaku, coraz częściej goszczą na naszych stołach. Kto raz ich skosztował ten nie zdoła już zrezygnować z tak wyjątkowego smaku. Nasze kiełbasy i kabanosy przygotowujemy według sprawdzonych receptur, z najwyższej jakości mięsa.
Delikatny, kruchy kabanos klasy Premium, przygotowywany z mięsa jeleniego z dodatkiem łopatki i boczku wieprzowego. Po wędzeniu zimnym dymem jeszcze przez kilka dni nabiera specyficznej, cenionej przez koneserów kruchości. Produkt wyróżniony znakiem Jakość, Tradycja.
Suszona kiełbasa o apetycznym, czosnkowo-jałowcowym aromacie. Ten produkt charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi, a jest to zasługa dziczyzny, szlachetnego mięsa, niezwykle cenionego w staropolskiej tradycji kulinarnej.
Myśliwska sucha to bezbłędne połączenie najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem dziczyzny. To co ją wyróżnia, to rzadko spotykana kruchość, a także nieco krótszy, charakterystyczny kształt.
Dziczyzna to mięso pozyskiwane z upolowanych zwierząt w stanie dzikim saren, jeleni, dzików, królików czy dzikiego ptactwa. Wyroby te ze względu na wyjątkowe walory smakowe i dietetyczne, szczególną rolę odgrywały w staropolskiej kuchni i chętnie spożywane są do dziś. Wyróżnia je unikalny smak i niepowtarzalny aromat.
Dziczyznę można spożywać w różnej postaci wędlin, pasztetów, smacznych pieczeni czy aromatycznych gulaszy. Mięso pochodzące od dzikich zwierząt tworzy doskonałe połączenie z czerwonym winem, zielem angielskim, tymiankiem, majerankiem i czosnkiem oraz doskonale smakuje w towarzystwie kaszy gryczanej, grzybów, zasmażanej kapusty czy suszonych śliwek. Wyroby z dziczyzny warto spożywać również w formie wędlin na polskich stołach często goszczą delikatne i kruche kabanosy z mięsa jeleniego czy kiełbasy wzbogacone jałowcowym aromatem. Sprawdź, jakie wędliny z dodatkiem dziczyzny znajdziesz w naszych sklepach i rozkoszuj się ich wyjątkowym smakiem!
Czy wiesz, dlaczego wędliny z dziczyzny są tak smaczne? Ogromnym atutem wyrobów z dziczyzny jest mała ilość tłuszczu. Chude, a przy tym delikatne mięso zachwyca szlachetnym smakiem, który przypadnie do gustu nie tylko łasuchom, ale też osobom dbającym o linię. Jeśli szukasz mało tłustych kabanosów, kiełbasy bądź innych produktów, wybierz wędliny z dziczyzny, które zamówisz w Bacówce. Sprawdź, co dokładnie mamy do zaoferowania!
Dzięki niewielkiej zawartości tłuszczu oraz dużej ilości aromatycznych przypraw wędliny z dziczyzny wspaniale odnajdują się w towarzystwie rozmaitych serów. Te dwie grupy produktów stanowią doskonały duet serwowany do dobrej jakości piwa albo wina. Jeśli nie jesteś miłośnikiem tego rodzaju przekąsek, wykorzystaj kiełbasę myśliwską lub kabanosy z dziczyzną do bigosu, fasolki po bretońsku, leczo bądź innych dań podawanych na ciepło. Wspomniane kabanosy wyróżnione zostały znakiem Jakość Tradycja, natomiast wszystkie wyroby dostępne w tej kategorii nie zawierają w swoim składzie glutenu. Serdecznie zapraszamy do skosztowana wyśmienitych wędlin z dziczyzny!