Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Od kilku lat, w odpowiedzi na potrzeby konsumentów, Bacówka rozszerza ofertę produktów o wysokiej jakości wyroby bezglutenowe, oznaczone znakiem „BEZ GLUTENU”. Produkty bezglutenowe sprzedawane są wyłącznie w całości, w oryginalnych, hermetycznie zamkniętych opakowaniach. Wędliny sprzedawane na wagę, po otwarciu opakowania, z racji kontaktu z innymi produktami nie są już produktami polecanymi dla osób uczulonych na gluten.
Przepyszna szynka bezglutenowa z wysoką zawartością białka. Przyrządzana ze 120 g mięsa na 100 g produktu, bez dodatku cukru. Polecana szczególnie dla osób aktywnych fizycznie.
Indycze mięso ma niewątpliwie wiele zalet – jest smaczne, niskokaloryczne. U nas powstaje ze szczególną troską o wspaniały aromat i smak, tak, by zachwycić każdego pasjonata dobrej kuchni.
Delikatna szynka wieprzowa, wzbogacona cenną, bogatą w mikroelementy solą himalajską. Szynka w przekroju kusi soczystym plastrem z widoczną warstwą tłuszczyku. Naturalnie smaczna, stworzona zgodnie z filozofią tzw. czystej etykiety, w jej składzie nie znajdziemy konserwantów, glutaminianu sodu ani fosforanów.
Kiełbasa krakowska zachwyca kruchością, którą zyskuje w procesie wędzenia i suszenia w optymalnych warunkach naszej wędzarni. Sucha krakowska ceniona jest za wyborny smak i aromat. Zamknięta w estetycznej tubie stanowi doskonały pomysł na podarunek z Polski.
Kabanos to dobrze znana i lubiana zakąska. Przyrządzany z selekcjonowanego, średnio rozdrobnionego mięsa, ze szczyptą przypraw dla doskonałego, wyrazistego smaku, zamknięty w eleganckiej tubie stanowi pomysł na smaczny i estetyczny prezent.
Domowy żur z kiełbasą to jedna z tych potraw, które przywołują najlepsze wspomnienia. Odtworzenie tego wspaniałego smaku to nic prostszego. Wyborna, biała kiełbasa z Bacówki znakomicie sprawdzi się jako podstawa klasycznego żuru, nie tylko od święta! Przygotowywana bez dodatku konserwantów, pachnąca czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa dostępna w wersji parzonej lub surowej.
Smakoszy z zamiłowaniem do wyrazistych potraw zachwyci mocno czosnkowa Kiełbasa wsiowa. Jej sekret to nie tylko wyrazisty aromat, ale także wyjątkowo przyjemna konsystencja – miękkie kawałki mięsa otoczone delikatnym tłuszczykiem i galaretką. Palce lizać!
W otuleniu dymu z drewna buku i jabłoni, zawieszona na leszczynowych laskach, wędzi się wyborna Kiełbasa swoja. Przyprawiona czosnkiem, cebulą, majerankiem i pieprzem, stanowi specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę wśród wędlin. Produkt tradycyjny wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kabanos, a po naszemu gazdowski snurek, to dobrze znana i lubiana zakąska. Kabanosy wieprzowe z Bacówki przyrządzamy z selekcjonowanego, średnio rozdrobnionego mięsa, nie zapominając o szczypcie przypraw dla doskonałego, idealnie pikantnego smaku.
Delikatny, kruchy kabanos klasy Premium, przygotowywany z mięsa jeleniego z dodatkiem łopatki i boczku wieprzowego. Po wędzeniu zimnym dymem jeszcze przez kilka dni nabiera specyficznej, cenionej przez koneserów kruchości. Produkt wyróżniony znakiem Jakość, Tradycja.
Soczysty Bocuś Bacowski to owoc peklowania w starannie dobranych, aromatycznych przyprawach i delikatnego wędzenia dymem bukowym. Poszukiwaczom prawdziwego, bogatego smaku boczku polecamy bez wahania właśnie nasz bocuś.
Suszona kiełbasa o apetycznym, czosnkowo-jałowcowym aromacie. Ten produkt charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi, a jest to zasługa dziczyzny, szlachetnego mięsa, niezwykle cenionego w staropolskiej tradycji kulinarnej.
Doskonała szynka lipnicka o bogatym, smakowitym aromacie mięsa z lekką nutą wędzenia. Delikatne rozwarstwia się przy krojeniu, co jest charakterystyczne dla wędlin o zachowanej strukturze mięśni. Również dzięki temu pięknie wygląda ułożona w plastrach na półmisku czy na kanapce.
Klasyka gatunku – soczysty schab wieprzowy pieczony z dodatkiem aromatycznej mieszanki ziół i przypraw. Produkt nie zawiera zbędnych substancji dodatkowych, w tym konserwantów. Doskonały do serwowania na zimno, jak również po podgrzaniu.
Swojski krupniok przygotowany na bazie kaszy gryczanej. To właśnie ona nadaje kaszance głęboki, ciemny kolor i wzbogaca ją w cenne składniki odżywcze. Produkt doskonale nadaje się do pieczenia i grillowania.
Myśliwska sucha to bezbłędne połączenie najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem dziczyzny. To co ją wyróżnia, to rzadko spotykana kruchość, a także nieco krótszy, charakterystyczny kształt.
Idealnie wyważone połączenie mięsa wieprzowego i wołowego, z charakterystycznym jałowcowym aromatem. Swoją wyrazistość i kruchość zawdzięcza starannym procesom wędzenia, parzenia i podsuszania.
Szynka z pieca wyróżnia się wyjątkowo soczystym wnętrzem i wyrazistą, lekko doprawioną skórką. Sprawdzona kompozycja majeranku, kminku i czosnku nadaje jej wyjątkowy aromat. Szlachetny, szary kolor wędliny to zasługa receptury, wykluczającej użycie sztucznych dodatków.
Wyborne kabanosy mini, wędzone i podsuszane. Wzbogacone wyrazistą nutą papryczki chili, stanowią oryginalną zagryzkę, nieodłączny składnik udanej imprezy.
Mistrzowska karkówka długodojrzewająca, suszona i bardzo subtelnie wędzona zimnym dymem. Wspaniale wzbogaci dietę, a co najważniejsze – rozszerzy menu o wyjątkowy, niepowtarzalny smak i aromat.
Wyborna kiełbasa z linii produktów lipnickich to propozycja dla amatorów chudych mięs. Charakteryzuje się specyficznym, bogatym aromatem mięsa z lekką nutą wędzenia, w przekroju prezentuje charakterystyczne, szare oczko. Przygotowywana bez peklowania.
Szynka długodojrzewająca to wyśmienita szynka z gatunku surowych, długo dojrzewających, w smaku przypominająca parmeńską. Ręcznie selekcjonowane mięso poddajemy suszeniu a następnie wędzeniu zimnym dymem. Za sprawą specjalnej mieszanki przypraw nabiera specyficznego aromatu i smaku tak wyjątkowego, że żal byłoby nie skosztować!
Wyborna szynka z gatunku surowych, długo dojrzewających, w smaku przypominająca parmeńską. Suszona, a następnie wędzona zimnym dymem. Doskonale doprawiona, krojona, zamknięta w poręcznym kartoniku.
Pyszny boczek wędzony z Bacówki, zamknięty w złocistej skórce, przydaje się w kuchni na każdym kroku. Pieczony, duszony, gotowany, z grilla czy w zupie grochowej… Niezależnie od zastosowania, zawsze będzie stanowił pyszną przekąskę lub cenny dodatek do przygotowywanej potrawy.
Podwawelski klasyk, przyrządzany z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Kiełbasa poddana została procesom wędzenia i parzenia oraz wzbogacona staranie skomponowaną mieszanką przypraw, dzięki którym pachnie i smakuje tak apetycznie.
Szlachetna pieczeń klasy Premium, z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Obficie natarty mieszanką kminku, majeranku i czosnku, zachwyca nie tylko smakiem doskonałego mięsa, ale także niezwykle kuszącym, ziołowym aromatem.
Szołdra po staropolsku znaczy tyle co szynka wieprzowa. Szołdra z Rajbrotu to doskonała, soczysta szynka wieprzowa wędzona dymem bukowo-olchowym. Proces i metoda wytwarzania Szołdry nie uległy zmianie na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Peklowanie mięsa odbywa się w tradycyjnej zalewie, w skład której wchodzą przyprawy takie jak: ziarna pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy czy czosnek. Peklowanie trwa kilka dni, następnie szynkę formuje się i nadaje jej kształt poprzez ręczne sznurowanie. Szołdra wpisana jest na Listę produktów tradycyjnych województwa małopolskiego.
Pogórzańska to kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego, przyprawiona autorską mieszanką przypraw. Kiełbasa pogórzańska stanowi wyborne urozmaicenie codziennych posiłków. Idealna na zimno i na ciepło.
Nasz rodzimy specjał z Rajbrotu – szynka wieprzowa, wędzona olchowo-bukowym drewnem. Doskonale idzie w parze ze świeżym pieczywem. Idealna na każdą porę dnia, kiedy tylko pojawi się ochota na coś naprawdę smakowitego. Produkt klasy Premium.
Wyborny salceson golonkowy z mięciutkich podrobów, przyjemnie aromatyczny i odpowiednio przyprawiony. Szczególnie polecamy na kanapkę w towarzystwie świeżych warzyw.
Wyśmienita szynka cielęca, przyrządzana w duchu najlepszych polskich tradycji wędliniarskich. Dzięki delikatnemu peklowaniu w świeżych ziołach, zachwyca unikalnym aromatem.
Boczek gotowany, przygotowany z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Posiada delikatny smak z wyczuwalną nutą wędzenia. Idealnie wpisuje się w upodobania osób lubiących soczyste, a zarazem aromatyczne wędliny.
Kapitalny boczek o apetycznym aromacie ziół, z wyczuwalnym czosnkowym akcentem. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni, jego pysznym smakiem można rozpieszczać podniebienie na wiele różnych sposobów. Sprawdza się również w roli stylowej przekąski biesiadnej.
Smakowita słonina to niezbędnik w każdej polskiej kuchni. Wędzona Spyrka Dymiono o pięknej, złotej skórce, jest pod tym względem doskonała. Stworzy przepyszne skwarki lub smalczyk, nada się też do bardziej fantazyjnych kulinarnych zastosowań.
Wyjątkowa na polskim rynku szynka Bycuś Biedrawy to produkt z ręcznie selekcjonowanego, doskonałej jakości mięsa wołowego. Starannie wędzona i peklowana, zyskuje swoją charakterystyczną kruchość i soczystość, właściwą produktom klasy Premium.
Oryginalna szynka z udźca wieprzowego, długotrwale marynowana w peklosoli, gdzie nasyca się aromatem ziela angielskiego i innych przypraw. Jej finalny smak rozwija się w objęciach gorącego dymu bukowo-olchowego. Produkt Premium, nagrodzony Grand Prix Małopolski Smak.
Wyjątkowa szynka firmowa, z wędzarni opalanej drewnem liściastym. Unikalna kompozycja smaku i aromatu, zachwyca wytrawnych smakoszy
i koneserów dobrego jedzenia. Wyłącznie w Bacówce.
Aromatyczna szynka z delikatnego mięsa wieprzowego, o głębokim, brązowym kolorze skórki i równie nasyconym smaku. Produkt klasy Premium, doskonały dla amatorów potraw wyrazistych i z charakterem.
Wyśmienity baleron książęcy to starannie wyselekcjonowane mięso z karkówki, pieczołowicie natarte aromatycznymi przyprawami i poddane procesowi wędzenia. Dzięki zachowanej strukturze mięśni i bogatej otoczce z pieprzu i ziół, na półmisku prezentuje się prawdziwie szlachetnie.
Najdelikatniejszy kawałek polędwicy, pieczołowicie peklowany w specjalnej marynacie z peklosolą i wspaniale skomponowanym bukietem przypraw. Pełnię smaku zyskuje podczas wędzenia w ciepłym dymie z drewna olchowego i bukowego. Ta wyjątkowa polędwica rozkochała w sobie już niejednego konesera pysznych wędlin.
Pyszna polędwica przygotowana ze starannie selekcjonowanego mięsa wieprzowego. Swoją nazwę zawdzięcza łososiowemu kolorowi. Lekko słona, o subtelnym aromacie wędzenia.
Smakowita polędwica lipnicka nie ma sobie równych. Starannie wyselekcjonowane, najdelikatniejsze kawałki polędwicy są przygotowywane w procesie parzenia i wędzenia. Bogaty smak i aromat to wyróżnik tego produktu.
Wieprzowe mięso wzbogaciliśmy dodatkiem równie pysznej cielęciny. Kto zechce spróbować tego połączenia, na pewno nie zawiedzie się wybornym smakiem i aromatem wędzonej, wieprzowo-cielęcej kiełbasy.
Wyborna kiełbasa wieprzowo-wołowa z dodatkiem aromatycznych przypraw. Wyjątkowo smaczna za sprawą mięsa wołowego, które wpływa nie tylko na walory smakowe produktu, ale i piękny kolor. Produkt sezonowy dostępny w okresie grillowym.
Doskonała polędwica z bacówkowej wędzarni. Niezwykle delikatne mięso otulone lekko ziołowym aromatem z wyczuwalną nutą wędzenia to przysmak, w którym zakocha się każdy.
Klasyczna, pieczona pierś z kurczaka to coś, co doceni każdy miłośnik dobrego drobiu. Ta tworzona z polskiego mięsa, aromatyczna wędlina klasy Premium, znakomicie komponuje się z wszelkimi dodatkami. Polecamy do dań obiadowych, sałatek a także na kanapkę.
Rewelacyjna rolada z kurczaka, wspaniale doprawiona odpowiednią mieszanką przypraw. Gdy już raz rozsmakujecie się w tym drobiowym specjale, stanie się on częstym gościem w domowym menu.
Polska suszona kiełbasa to klasyka gatunku. Oczarowuje podniebienie pysznym, mięsnym smakiem z wyważonym akcentem w postaci specjalnie dobranych przypraw. Świetnie smakuje solo lub na chlebie z masłem.
Klasyczna kiełbasa krakowska zachwyca kruchością, którą zyskuje w procesie wędzenia i suszenia, w optymalnych warunkach bacówkowej wędzarni. Ceniona za wyborny smak i aromat.
Znakomity przysmak śniadaniowy. Delikatne serdelki z mięsa wieprzowego z dodatkiem wołowiny i aromatycznych przypraw, wyjątkowo soczyste, doskonałe na ciepło.
Doskonała propozycja na szybkie śniadanie lub ciepłą kolację. Frankfurterki, czyli cienkie kiełbaski wieprzowe, wprost idealnie komponują się z odrobiną musztardy. Najlepiej smakują podawane na gorąco.
W formie przypominają Frankfurterki, ale nie dajcie się zwieść. Ich doskonały, lekko paprykowy smak i mistrzowska jakość wyraźnie wskazują na rajbrockie pochodzenie. Te pyszne, cienkie kiełbaski świetnie smakują zarówno na zimno jak i na ciepło, gotowane czy grillowane, stwarzając wiele możliwości podania.
Amatorzy subtelnych smaków pokochają kiełbaski z delikatnego mięsa króliczego. Niezwykle pyszne, wyśmienite jako propozycja na smaczne śniadanie, stanowią doskonały przysmak dla całej rodziny.
Przysmak o delikatnej konsystencji i pysznym smaku. Idealne na śniadanie i kolację, na zimno lub na ciepło. Polecamy stworzyć z nich fantazyjne koreczki z serem i warzywami. Palce lizać!
Wyjątkowo delikatne i kruche parówki cielęco-wieprzowe. Wysoka zawartość cielęciny 52%, wpływa na walory smakowe produktu oraz sprawia, że jest on wymarzoną przekąską dla dzieci i osób na diecie, również bezglutenowej. Produkt wysokiej jakości, wyróżniony Godłem Promocyjnym Agro Polska, zdobywca nagród w kategorii “produkt tradycyjny” na VII Międzynarodowych Targach żywności Ekologicznej
i Regionalnej.
Wyborne parówki z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Wysoka zawartość (92%) mięsa z szynki wieprzowej wpływa na walory smakowe produktu. Ich delikatny smak podkreśliliśmy dobrze wyważoną kompozycją przypraw. Sprawdzą się w każdej roli – jako samodzielna przekąska, z dowolnym sosem, w cieście lub bułce.
Chcesz cieszyć się wyjątkowym smakiem szynki, boczku czy kiełbasy, ale ze względów zdrowotnych musisz wykluczyć lub ograniczyć w swojej diecie produkty zawierające gluten? Teraz nie musisz rezygnować z ulubionych przysmaków! W Bacówce przygotowaliśmy bowiem bogatą i atrakcyjną ofertę wędlin bezglutenowych, spośród których z pewnością wybierzesz produkty dopasowane do swoich preferencji. Zachęcamy do zapoznania się z pełnym asortymentem!
Dostępne w naszej ofercie produkty mogą stanowić dodatek do różnych potraw, ale równie dobrze sprawdzą się na desce wędlin czy jako niewielka przekąska. Wśród przygotowanych przez nas propozycji znajdziesz takie wyroby jak kiełbasa swoja z Rajbrotu, która wpisana jest na Listę Produktów Tradycyjnych, kiełbasa wsiowa bez konserwantów, kark długodojrzewający o niepowtarzalnym smaku i aromacie, zagryzki biesiadne, czyli mini kabanosy z nutą papryczki chlli, krupniok na bazie kaszy gryczanej czy boczek wędzony, gotowany lub z pieca. Ponadto polecamy również frankfurterki, kiełbaski drobiowe premium oraz Rajbrotki. Wszystkie te wędliny to produkty bezglutenowe, które mogą być określane tym mianem wyłącznie wtedy, gdy znajdują się w całości w oryginalnym opakowaniu.
Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, z jak wielu produktów spożywczych muszą rezygnować osoby nietolerujące glutenu. Właśnie dlatego dołożyliśmy wszelkich starań, aby skomponować bogaty asortyment wędlin bezglutenowych, które zachowują swój niezastąpiony aromat i smak. Parówki, kiełbasy, szynki czy boczek to nie wszystko, co możemy zaproponować naszym Klientom. Jesteśmy przekonani, że w tak rozbudowanej ofercie każdy znajdzie coś dla siebie. Zapewniamy wysokiej jakości wyroby, świeżość oraz wyjątkowy smak. Jeśli więc szukasz pysznych i aromatycznych wędlin bezglutenowych, to dobrze trafiłeś. Zapraszamy do zakupów!