Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Miody Bacówki pochodzą z pasieki wędrownej z rezerwatu leśnego Kozie Kąty oraz z niewielkiej pasieki na Podkarpaciu. Są to tereny zielone, o świeżym powietrzu i wysokim poziomie zadrzewienia. W przypadku pasieki wędrownej, ule rozwożone są w miejsca, gdzie cywilizacja nie zdążyła jeszcze zniszczyć tego, co najlepsze. Każdy z produktów dostępny jest w małym słoiczku 400 g oraz dużym słoiku 1200 g.
Miód wielokwiatowy z przewagą nektaru z mniszka lekarskiego charakteryzuje się jasną barwą oraz delikatnym, słodkim smakiem. Jest to jeden z najsłodszych naturalnych miodów. W smaku wyczujemy także typowy dla mniszka lekarskiego aromat. Tak jak w przypadku klasycznego miodu wielkokwiatowego, bez pożytku dominującego, miód mniszkowy doskonale zastąpi nam cukier, na przykład jako osłoda do herbaty, deserów czy lemoniady.
Miód wielokwiatowy z przewagą nektaru z mniszka lekarskiego charakteryzuje się jasną barwą oraz delikatnym, słodkim smakiem. Jest to jeden z najsłodszych naturalnych miodów. W smaku wyczujemy także typowy dla mniszka lekarskiego aromat. Tak jak w przypadku klasycznego miodu wielkokwiatowego, bez pożytku dominującego, miód mniszkowy doskonale zastąpi nam cukier na przykład jako osłoda herbaty, deserów czy lemoniady.
Polski miód nektarowy z nawłoci pospolitej. Żółte kwiaty nawłoci, znanej także jako mimoza czy złotnik, sprawiają, że miód nawłociowy ma intensywny kolor oraz przyjemny aromat. Miód nawłociowy, choć jak każdy miód jest słodki, wyczujemy w nim także lekko kawaśną nutę.
Polski miód nektarowy z nawłoci pospolitej. Żółte kwiaty nawłoci, znanej także jako mimoza czy złotnik, sprawiają, że miód nawłociowy ma intensywny kolor oraz przyjemny aromat. Miód nawłociowy, choć jak każdy miód jest słodki, wyczujemy w nim także lekko kawaśną nutę.
Miód lipowy charakteryzuje się złocistą barwą oraz nieco ostrzejszym smakiem. Za sprawą zawartych w nim olejków eterycznych jest bardzo aromatyczny, właśnie z tego względu jest on tradycyjnie stosowany w wielu polskich domach w okresie jesienno-zimowym jako dodatek do herbaty czy ciepłego mleka. Nektar z kwiatów lipy doskonale odnajdzie się także w połączeniu z cierpkim sokiem z cytryny czy sokiem malinowym.
Miód lipowy charakteryzuje się złocistą barwą oraz nieco ostrzejszym smakiem. Za sprawą zawartych w nim olejków eterycznych jest bardzo aromatyczny, właśnie z tego względu jest on tradycyjnie stosowany w wielu polskich domach w okresie jesienno-zimowym jako dodatek do herbaty czy ciepłego mleka. Nektar z kwiatów lipy doskonale odnajdzie się także w połączeniu z cierpkim sokiem z cytryny czy sokiem malinowym.
Miód gryczany ma piękny, bursztynowy kolor oraz dosyć ostry, wyrazisty smak. Kwiaty gryki, choć kwitną krótko, są niezwykle miododajne. Drobne, jasne kwiaty odpowiadają także za głęboki, intensywny zapach nektaru. Miód gryczany doskonale sprawdzi się jako słodki akcent w herbacie, kawie czy porannej owsiance.
Miód gryczany ma piękny, bursztynowy kolor oraz dosyć ostry, wyrazisty smak. Kwiaty gryki, choć kwitną krótko, są niezwykle miododajne. Drobne, jasne kwiaty odpowiadają także za piękny, intensywny zapach nektaru. Miód gryczany doskonale sprawdzi się jako słodki akcent w herbacie, kawie czy porannej owsiance.
Miód rzepakowy ma łagodny smak i jasną barwę. Najczęściej spotykany jest w formie skrystalizowanej w kremowym kolorze, gdyż jest to miód o wysokiej zawartości glukozy, co wpływa na szybki proces krystalizacji. Wysoki poziom glukozy sprawia także, że jest to doskonały produkt, gdy potrzebujemy szybkiego zastrzyku energii.
Miód rzepakowy ma łagodny smak i jasną barwę. Najczęściej spotykany jest w formie skrystalizowanej w kremowym kolorze, gdyż jest to miód o wysokiej zawartości glukozy, co wpływa na szybki proces krystalizacji. Wysoki poziom glukozy sprawia także, że jest to doskonały produkt, gdy potrzebujemy szybkiego zastrzyku energii.
Miód ze spadzi liściastej ma piękny kwiatowy zapach oraz charakterystyczny smak, stąd nie jest to miód dla każdego. W odróżnieniu jednak do łagodniejszych w smaku miodów nektarowych, miód spadziowy zawiera zdecydowanie więcej cennych składników mineralnych.
Miód ze spadzi liściastej ma piękny kwiatowy zapach oraz charakterystyczny smak, stąd nie jest to miód dla każdego. W odróżnieniu jednak do łagodniejszych w smaku miodów nektarowych, miód spadziowy zawiera zdecydowanie więcej cennych składników mineralnych.
Miód spadziowy ze spadzi iglastej należy do ciemnych miodów o łagodnym, choć charakterystycznym smaku, z wyczuwalną nutką żywicy. Miód spadziowy jest jednym z najbardziej cenionych miodów, bogatym w pierwiastki i witaminy. Miód jest słodki za sprawą wysokiej zawartości glukozy, a jednocześnie mniej kaloryczny niż cukier, stąd stanowi doskonałą alternatywę jako dodatek do napojów czy deserów.
Miód spadziowy ze spadzi iglastej należy do ciemnych miodów o łagodnym, choć charakterystycznym smaku, z wyczuwalną nutką żywicy. Miód spadziowy jest jednym z najbardziej cenionych miodów, bogatym w pierwiastki i witaminy. Miód jest słodki za sprawą wysokiej zawartości glukozy, a jednocześnie mniej kaloryczny niż cukier, stąd stanowi doskonałą alternatywę jako dodatek do napojów czy deserów.
Miód wielokwiatowy to jeden z najpopularniejszych miodów, o zróżnicowanym charakterze, jego smak, barwa i właściwości zależą bowiem od roślin, z których powstaje, a te są bardzo różnorodne. Nektar z reguły ma piękny herbaciany kolor, który wraz z procesem krystalizacji staje się nieco bardziej przygaszony. Miód wielokwiatowy jest słodki i łagodny, o lekkim, kwiatowym aromacie. Z łatwością można zastąpić nim cukier.
Miód wielokwiatowy to jeden z najpopularniejszych miodów, o zróżnicowanym charakterze, jego smak, barwa i właściwości zależą bowiem od roślin, z których powstaje, a te są bardzo różnorodne. Nektar z reguły ma piękny herbaciany kolor, który wraz z procesem krystalizacji staje się nieco bardziej przygaszony. Miód wielokwiatowy jest słodki i łagodny, o lekkim, kwiatowym aromacie. Z łatwością można zastąpić nim cukier.
Miód o jasnej, słomkowej barwie i niezwykle łagodnym smaku. Pachnący kwiatami akacji, o intensywnym, przyjemnym aromacie. Miód akacjowy jest bardzo słodki doskonale sprawdzi się więc jako dodatek do herbaty, napojów czy deserów.
Miód o jasnej, słomkowej barwie i niezwykle łagodnym smaku. Pachnący kwiatami akacji, o intensywnym, przyjemnym aromacie. Miód akacjowy jest bardzo słodki doskonale sprawdzi się więc jako dodatek do herbaty, napojów czy deserów.
Miód o wyjątkowej barwie i wyczuwalnie kwiatowym zapachu. Świetnie sprawdza się jako słodki dodatek do herbaty i innych gorących naparów.
Miód o wyjątkowej barwie i wyczuwalnie kwiatowym zapachu. Świetnie sprawdza się jako słodki dodatek do herbaty i innych gorących naparów.