Przetwory

Przetwory z Bacówki to smaki lata ukryte w słoiczkach, które przypomną o ciepłych, radosnych miesiącach. Oferujemy szeroki wybór dżemów, konfitur, musów i syropów, przygotowanych według sprawdzonych receptur. Polecamy również wspaniałe przetwory warzywne, które doskonale komponują się nie tylko z tradycyjną kuchnią. 

Pasta z zielonej papryki

Znakomita, pikantna pasta z zielonej papryki z dodatkiem papryczki jalapeno. Sprawdzi się jako wyrazisty dodatek do gulaszu, pasztetu czy deski serów.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 195 g

CEBULA KARMELIZOWANA DO MIĘS I SERÓW

Czerwona cebula karmelizowana na bazie cukru trzcinowego oraz miodu z dodatkiem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wyśmienity dodatek o wyrazistym smaku, doskonały do serów, ale również do mięs na zimo i na ciepło. Harmonijnie dobrana kompozycja składników najwyżej jakości, wyśmienicie podkreśla smak i aromat serwowanych potraw. Zamknięta w poręcznym słoiczku sprawdzi się także podczas piknikowania czy grillowania na świeżym powietrzu.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200 g

Truskawka

Smak letniego ogrodu zamknięty w słoiczku. Doskonale dobrane połączenie słodkich, dojrzałych truskawek, cukru oraz soku i skórki cytryny. Dżem powstaje ze 142 g owoców na 100 g produktu.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200 g

Malina z porzeczką

Dżem malinowy z czerwoną porzeczką przygotowywany jest tak, by w pełni zachował wyjątkowość smaku, zapachu i koloru. Kromka świeżego pieczywa lub pyszne drożdżowe ciasto z odrobiną dżemu malinowego przywołają wspomnienia z dzieciństwa. Produkt powstaje ze 110 g owoców na 100 g gotowego wyrobu.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200 g

 

Renkloda

Renkloda to stara odmiana śliwy, wytrzymała na mróz, o dużych i smacznych owocach. Dżem renklodowy przygotowywany jest z miąższu bardzo słodkich i soczystych śliwek. Renkloda może być pysznym dodatkiem przy popołudniowej herbacie.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200 g

Dżem węgierkowo-gruszkowy

Idealnie wyważona kompozycja kwaskowych śliwek węgierek z pełnymi słodyczy gruszkami. Ten nietypowy, intensywny smak zachwyci najwybredniejszych smakoszy. Dżem produkujemy z wyselekcjonowanych, dojrzałych owoców od regionalnych sadowników.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200 g

Morela

Produkt owocowy z moreli, bez dodatku substancji żelujących, powstały z 92 g owoców na 100 g produktu. Doskonały jako dodatek do codziennego śniadania. Świeża bułeczka lub naleśniki z dżemem morelowym – pycha!

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200 g

 

Dżem jagodowy

Dżem jagodowy to gratka dla miłośników leśnych owoców. Idealnie wyważony, słodko-kwaśny smak będzie znakomitym uzupełnieniem deserów, naleśników lub wyrazistym dodatkiem do słodkich bułeczek.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200 g

Rabarbar z porzeczką

Dżem rabarbarowy wyróżnia się lekko cierpkim, orzeźwiającym smakiem, dzięki czemu doskonale pasuje do serów i mięs. Dzięki aksamitnej konsystencji dżem z łatwością rozprowadza się na pieczywie. Do tego wiosennego smaku chętnie wraca się o każdej porze roku.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200 g

 

Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa powstaje z całych, wydrylowanych wiśni. To doskonały dodatek do ciast i wypieków oraz tostów. Produkt nie zawiera dodatku substancji żelujących, powstaje ze 134 g owoców na 100 g gotowego wyrobu.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200 g

 

Konfitura z dzikiej róży

Konfitura z dzikiej róży to słodycz o niecodziennym smaku i aromacie. Doskonała do ciast i deserów, ale również jako dodatek do twarożku. Owoce dzikiej róży to bogactwo witaminy C. Nasza konfitura powstaje ze 100 g owoców na 100 g produktu.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200 g

Borówka z gruszką

Borówka brusznica niewątpliwie stanowi jeden z najznakomitszych dodatków do mięsa. Słodycz pachnącej, soczystej gruszki doskonale komponuje się z kwaskową nutą borówki. Borówkę z gruszką polecamy przede wszystkim do drobiu.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200 g

Żurawina do mięs i serów

Żurawina do mięs i serów stanowi wspaniały lekko kwaśny, wyrazisty dodatek do mięs na zimno i na ciepło. Sprawdzi się także jako urozmaicenie do wędzonego sera góralskiego.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200 g

Żurawina z jabłkiem

Żurawina wzbogacona dodatkiem jabłka, które łagodzi jej cierpki smak. Podobnie jak klasyczna żurawina, dobrze smakuje do mięs, w tym dziczyzny, ale równie świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, naleśników i rogalików.

    • Forma pakowania: słoik
    •  Waga: 200 g

 

Ponadto w ofercie:
Jarzębina do mięs 200 g

 

Pigwa do herbaty

Pigwa to owoc w sam raz do herbaty. Nada jej intensywny smak i aromat. Świetnie zastąpi cytrynę czy inne dodatki.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200 g

 

ćwikła z chrzanem

Ćwikła z chrzanem jest jednym ze staropolskich dodatków o ostrzejszym, a jednocześnie lekko słodkim charakterze. Świetnie pasuje na stół pełen zimnych przekąsek, wędlin, dań mięsnych, jaj i ryb.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 280 g

Buraki tarte marynowane

Buraki tarte marynowane stanowią jedne z bardziej lubianych przetworów. Buraki są znakomitym dodatkiem warzywnym do drugiego dania – nie tylko smaczne, ale i wartościowe! Produkt gotowy do spożycia od razu po otwarciu słoika.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 290 g

Buraki paski marynowane

Buraki stanowią doskonały dodatek do różnego rodzaju dań na ciepło i na zimno. Buraki marynowane w formie cienkich pasków sprawdzą się także jako ciekawy składnik sałatek – nie tylko urozmaicą smak, ale i wygląd każdej sałatki. Produkt gotowy do spożycia.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 290 g

Koncentrat barszczu czerwonego

Koncentrat barszczu czerwonego otrzymany z zagęszczonego soku z buraka ćwikłowego z dodatkiem aromatycznych przypraw. Produkt naturalnie smaczny, nie zawiera aromatów, wzmacniaczy smaku, cukru ani innych substancji słodzących.

  • Forma opakowania: szklana butelka
  • Pojemność: 370 g

Szczaw siekany

Szczaw to roślina, która znajduje szerokie zastosowanie w polskiej tradycyjnej kuchni. Można go wykorzystać jako dodatek do sałatek, dań drobiowych i rybnych oraz do przygotowania past, dipów, omletów czy pysznej zupy.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 280 g

Ogórki konserwowe z papryką premium

Ogórki konserwowe najwyższej jakości, przygotowane w zalewie octowej z dodatkiem papryki, marchewki, cebuli, chrzanu oraz aromatycznych przypraw. Ogórki konserwowe z papryką to smaczne urozmaicenie dla klasycznej wersji ogórków w zalewie.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 870 g

ogórki kiszone premium

Wspaniałe ogórki najwyższej jakości, kiszone wedle sprawdzonej receptury – z chrzanem, czosnkiem, koprem i liściem wiśni. Twarde i kruche, idealne jako dodatek do obiadu czy wartościowa przekąska.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 750 g

 

Ogórki kiszone

Kiszone ogórki są jednym z naszych narodowych smakołyków, nie może ich zabraknąć w żadnym domu. Kiszone w aromatycznej zalewie, przechodzą aromatem ziół i nabierają idealnego, intensywnie kwaśnego smaku.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 900 g

 

 

ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe z dużych i twardych ogórków pochodzących z polskich upraw. Pyszne, chrupiące – idealne do dań obiadowych czy jako smaczna przekąska.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 900g

Kapusta kiszona z marchewką

Kapusta kiszona z marchewką to bardzo udane połączenie smakowe, klasyk do smażonej ryby. Świetnie łączy się także z innymi daniami – szczególnie polecamy wypróbować do gulaszów, pieczeni czy pyz.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 820g

Kapusta kiszona z grzybami leśnymi

Kapusta kiszona przygotowana z kapusty głowiastej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, zasolonej, poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Na niepowtarzalny jej smak wpływa również duża zawartość aromatycznych grzybów z polskich lasów: podgrzybków i prawdziwków. Kapusta kiszona z grzybami to naturalny probiotyk zawierający dużo witamin.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 850 g

kapusta kiszona

Kapusta kiszona z Bacówki to smak z dziecięcych lat. Kapusta, jak babcinej spiżarni. Idealna do farszu, słynnych ziemniaków z kapustą podawanych do golonki,  dodatek do niedzielnego obiadu, ale również jako oryginalny i pyszny appetiser, który w połączeniu z naszym ogórkiem kiszonym na pewno zaskoczy Twoich gości.

  • Forma opakowania: słoik
  • Waga: 820

Barszcz biały na zakwasie

Barszcz biały na zakwasie sprawdzi się jako podstawa wielkanocnego barszczyku. Pachnący czosnkiem i majerankiem, znakomity
na świąteczny stół.

  • Forma opakowania: szklana butelka
  • Pojemność: 500 ml

BARSZCZ BIAŁY

Naturalny barszcz biały, bez konserwantów, pachnący aromatycznym czosnkiem to pozycja obowiązkowa na wielkanocnym stole.

  • Forma opakowania: szklana butelka
  • Pojemność: 500 ml

ŻUREK

Wyśmienity żurek, bez dodatku konserwantów, kuszący zapachem aromatycznego czosnku, idealny jako baza wielkanocnego żuru.

  • Forma opakowania: szklana butelka
  • Pojemność: 500 ml

ŻUR NA ZAKWASIE

Żur na tradycyjnym zakwasie, doskonały jako baza do żurku białego czy śląskiego. Klasyczny, wytrawny żurek to podstawa na wielkanocnym stole.

  • Forma opakowania: szklana butelka
  • Pojemność: 500 ml

Szanowny Użytkowniku ! Wejście na stronę internetową www.bacowkatowary.pl (dalej: „Serwis”), wymaga wyrażenia zgody na wykorzystanie przez Administratora plików cookies (ciasteczek) w celach opisanych w Polityce prywatności. Warunki przechowywania cookies i dostęp do ich ustawień możesz sprawdzić lub zmodyfikować za pomocą ustawień Twojej przeglądarki. Naciskając przycisk „Wyrażam zgodę” potwierdzasz, że zapoznałeś się z informacjami zawartymi w Polityce prywatności oraz że Twoja zgoda jest świadoma i dobrowolna. Polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close