BOCZKI

Podobnie jak dla naszych przodków, tak i dla nas ogromne znaczenie posiada oczyszczająca moc ognia i wody. Dlatego do peklowania używamy źródlanej, górskiej wody, a do wędzenia ognia i dymu olchowego, bukowego i jałowcowego, który otula wędliny z naszej wędzarni. Zapraszamy do poznania smaku znakomitych boczków z małopolskiej masarni.

Bocuś Bacowski

Soczysty Bocuś Bacowski to owoc peklowania w starannie dobranych, aromatycznych przyprawach i delikatnego wędzenia dymem bukowym. Poszukiwaczom prawdziwego, bogatego smaku boczku polecamy bez wahania właśnie nasz bocuś.

  • Forma pakowania: vac
  •  Waga: ok. 0,5 kg

Kup online

Boczek wędzony

Pyszny boczek wędzony z Bacówki, zamknięty w złocistej skórce, przydaje się w kuchni na każdym kroku. Pieczony, duszony, gotowany, z grilla czy w zupie grochowej… Niezależnie od zastosowania, zawsze będzie stanowił pyszną przekąskę lub cenny dodatek do przygotowywanej potrawy.

  • Forma pakowania: vac
  •  Waga: 1,5-2kg

Boczek gotowany

Boczek gotowany, przygotowany z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Posiada delikatny smak z wyczuwalną nutą wędzenia. Idealnie wpisuje się w upodobania osób lubiących soczyste, a zarazem aromatyczne wędliny.

  • Forma pakowania: vac
  •  Waga: 0,6-0,8 kg

Boczek z pieca

Kapitalny boczek o apetycznym aromacie ziół, z wyczuwalnym czosnkowym akcentem. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni, jego pysznym smakiem można rozpieszczać podniebienie na wiele różnych sposobów.  Sprawdza się również w roli stylowej przekąski biesiadnej.

  • Forma pakowania: vac
  •  Waga: 1 kg

Spyrka Dymiono

Smakowita słonina to niezbędnik w każdej polskiej kuchni. Wędzona Spyrka Dymiono o pięknej, złotej skórce, jest pod tym względem doskonała. Stworzy przepyszne skwarki lub smalczyk, nada się też do bardziej fantazyjnych kulinarnych zastosowań.

  • Forma pakowania: vac
  • Waga: 350 g