Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Wielkanoc to czas przepełniony nadzieją i wiosennym optymizmem, to również piękne zwyczaje, rodzinne spotkania, bogactwo dań na świątecznym stole. Żurek, małopolskie wędliny, jajka, majonez, chrzan… Mamy wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania koszyczka i tradycyjnego wielkanocnego śniadania.
Znakomity żurek z kiełbasą białą parzoną naszej produkcji. Doskonały jako propozycja na Wielkanoc, ale jest tak smaczny, że w naszej ofercie dostępny jest przez cały rok. Żurek jest gotowy do podania, wystarczy podgrzać, polecamy jednak podawać z jajkiem ugotowanym na twardo, które dopełnia smak dania.
Doskonała propozycja na wielkanocny stół , niezwykle delikatna, kremowa w smaku zupa na bazie bulionu drobiowego i chrzanu. Zupa chrzanowa najlepiej smakuje podana z jajkiem ugotowanym na twardo i chipsami z wędliny. Produkt dostępny sezonowo, w okresie wielkanocnym.
Żur na tradycyjnym zakwasie, doskonały jako baza do żurku białego czy śląskiego. Klasyczny, wytrawny żurek to podstawa na wielkanocnym stole.
Wyśmienity żurek, bez dodatku konserwantów, kuszący zapachem aromatycznego czosnku, idealny jako baza wielkanocnego żuru.
Domowy żur z kiełbasą to jedna z tych potraw, które przywołują najlepsze wspomnienia. Odtworzenie tego wspaniałego smaku to nic prostszego. Wyborna, biała kiełbasa z Bacówki znakomicie sprawdzi się jako podstawa klasycznego żuru, nie tylko od święta! Przygotowywana bez dodatku konserwantów, pachnąca czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa dostępna w wersji parzonej lub surowej.
W otuleniu dymu z drewna buku i jabłoni, zawieszona na leszczynowych laskach, wędzi się wyborna Kiełbasa swoja. Przyprawiona czosnkiem, cebulą, majerankiem i pieprzem, stanowi specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę wśród wędlin. Produkt tradycyjny wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Doskonała wędzonka wieprzowa otoczona aromatycznymi przyprawami. Niezwykle soczysta, niewielkich rozmiarów, wprost idealna na kanapkę czy małą przekąskę. Dzięki posypce z przypraw szyneczka bardzo atrakcyjnie będzie prezentowała się na stole.
Soczysty Bocuś Bacowski to owoc peklowania w starannie dobranych, aromatycznych przyprawach i delikatnego wędzenia dymem bukowym. Poszukiwaczom prawdziwego, bogatego smaku boczku polecamy bez wahania właśnie nasz bocuś.
Majonez to jeden z podstawowych sosów. Delikatny, kremowy, idealny do zimnych przekąsek, potraw z jaj i sałatek. Wyśmienicie podkreśla smak codziennych potraw czy kanapek. Produkt nie zawiera konserwantów, zagęstników, sztucznych barwników czy aromatów.
Sos tatarski to wspaniały produkt przygotowany na bazie sosu majonezowego z dodatkiem pieczarek i ogórków konserwowych.
Jest doskonałym dodatkiem do kanapek, śledzi, zimnych mięs czy potraw z ziemniaków.
Wspaniały kremowy sos przygotowany na bazie sosu majonezowego z dodatkiem ogórków konserwowych i cebuli marynowanej oraz polskiego czosnku. Smak podkreśla subtelnie dobrana mieszanka przypraw. Doskonały do potraw pieczonych, mięs z rusztu lub jako podstawa do dipów.
Szlachetny pasztet z królika to danie wyrafinowane, idealne na wyjątkową kolację. Niezależnie, na jakim stole się pojawi, zawsze będzie grał pierwsze skrzypce, rozkochując w sobie podniebienia znajomych i rodziny. Perfekcyjnie łączy się z czerwonym, wytrawnym winem.
Mistrzowski pasztet z mięsa gęsiego, o kremowej konsystencji i wybornym aromacie. Swoim aksamitnym smakiem zachwyca zarówno wytrawnych smakoszy, jak i początkujących poszukiwaczy dobrej kuchni. Pięknie prezentuje się w zielonej, ziołowej dekoracji z rozmarynu lub tymianku.
Wyjątkowy pasztet z dziczyzny to połączenie szlachetnego mięsa i starannie dobranych dodatków w postaci suszonych ziół i grzybów. Wyrazisty smak i delikatna konsystencja zapewniają najwyższą przyjemność delektowania tego specjału. Ze względu na swój wykwintny charakter, produkt ten jest częstym gościem na świątecznym stole.
Pasztet z lekkiego mięsa cielęcego to częsty faworyt, zarówno wśród małych jak i dużych amatorów pysznego jedzenia. Aksamitna konsystencja i subtelny, szlachetny smak czynią posiłek z jego udziałem prawdziwą przyjemnością. Pasztet cielęcy polecamy smakować szczególnie na świeżym pieczywie.
Połączenie wyrazistego mięsa ze słodką żurawiną owocuje prawdziwie wyśmienitym smakiem, docenianym nawet przez najwybredniejsze podniebienia. Raz zaproszony na stół, bez wątpienia stanie się jego częstym gościem.
Indycze mięso, cenione za delikatny smak, idealnie odnajduje się w codziennej diecie. Wygodna forma pasztetu zapewnia łatwe i szybkie smarowanie, a doskonały smak produktu nie pozwala się nim znudzić. W opinii koneserów wyśmienicie łączy się z ćwikłą. Smacznego!
Pasztety odświętne to wspomnienia dzieciństwa zaklęte w smakach. Wystawne potrawy, rodzinne biesiadowanie, doskonała kuchnia… Klasyczny pasztet wieprzowy o odświętnym charakterze przywodzi na myśl najpiękniejsze chwile, a jego pyszny smak zostaje w pamięci na długo.
Polskie świąteczne tradycje mają wyjątkowy charakter i nie wyobrażamy ich sobie bez równie wyjątkowych potraw. Aksamitny pasztet o głębokim smaku, wzbogaconym wyrazistym smakiem śliwki, podbije serca całej rodziny i wspaniale wzbogaci domowe menu, nie tylko od święta.
Urocza, ręcznie tworzona czekoladka w kształcie wielkanocnej pisanki, sprawdzi się jako świąteczny upominek czy słodki akcent w dziecięcym koszyczku.
Niezwykła czekoladka w kształcie pisanki, pięknie udekorowana prażonym ziarnem kakaowca oraz owocami maliny. Czekolada deserowa wraz ze słodyczą maliny i kruchym ziarnem kakaowca tworzą ciekawą, wyważoną kompozycję smakową.
Pyszna, ręcznie robiona czekoladka wielkanocna z truskawkami i pomarańczą. Czekoladowa pisanka w wiosennej, żywej kolorystyce stanowi wspaniały pomysł na drobny, wielkanocny upominek lub ozdobę świątecznego koszyczka.
Urocza, ręcznie robiona owieczka z białej czekolady. Odrobina słodyczy w Bacówkowym wydaniu – wysokiej jakości czekoladka, bez dodatku tłuszczów roślinnych innych niż kakaowy czy sztucznych aromatów.
Ręcznie robiona, firmowa owieczka z wysokiej jakości mlecznej czekolady z naturalnym aromatem waniliowym, bez dodatku tłuszczów roślinnych innych niż kakaowy. Przyjazna forma i pyszna mleczna czekolada sprawiają, że jest to produkt idealny jako małe co nieco czy słodki upominek.
Słodka i urocza owieczka z ciemnej czekolady. Ręcznie robiona czekoladka o wysokiej zawartości kakao (min. 60%) z dodatkiem naturalnego aromatu wanilii. Produkt zawiera wyłącznie tłuszcz kakaowy, bez dodatku oleju palmowego czy innych mniej szlachetnych tłuszczów roślinnych.
Szanowny Użytkowniku ! Wejście na stronę internetową www.bacowkatowary.pl (dalej: „Serwis”), wymaga wyrażenia zgody na wykorzystanie przez Administratora plików cookies (ciasteczek) w celach opisanych w Polityce prywatności. Warunki przechowywania cookies i dostęp do ich ustawień możesz sprawdzić lub zmodyfikować za pomocą ustawień Twojej przeglądarki. Naciskając przycisk „Wyrażam zgodę” potwierdzasz, że zapoznałeś się z informacjami zawartymi w Polityce prywatności oraz że Twoja zgoda jest świadoma i dobrowolna. Polityka prywatności
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.