Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Szeroka oferta wyrobów garmażeryjnych. Znajdziecie tutaj pyszne pierogi z wieloma rodzajami nadzienia, doskonałe pyzy i kopytka, a także rozpływające się w ustach paszteciki i krokiety.
Doskonały bigos tworzony na podstawie sprawdzonej receptury. Smak grzybów, mięsa i warzyw w przepyszny sposób przegryza się ze smakiem kapusty i cebulki, tworząc wspaniałą, esencjonalną potrawę, gotową zaraz po podgrzaniu.
Wyśmienite gołąbki pełne smaku mięsa, grzybów i warzyw z odrobiną przypraw. Aromatyczny farsz wzbogacony suszonymi grzybami, owinięty w liść świeżej kapusty, już samym zapachem niezawodnie pobudza apetyt. Wyborny smak gołąbków przywołuje na myśl rodzinne obiady i pełne szczęścia chwile przy wspólnym stole.
Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami z dodatkiem suszonych grzybów leśnych – mistrzostwo smaku! Odpowiednie proporcje warzyw, grzybów i szczypta przypraw gwarantują świetny smak, który nie wymaga dodatków. Idealne na szybki i smaczny obiad.
Naleśniki po meksykańsku to niezwykle barwne i apetyczne danie rewelacyjne na obiad, kolację czy lunch do pracy. Wyśmienite tortille z farszem z mięsa drobiowego, czerwonej fasoli i kukurydzy z dodatkiem przecieru pomidorowego, cebuli, miodu i aromatycznych przypraw – pyszności!
Doskonale wyważone proporcje ziemniaków, cebuli, mąki i jajek z odrobiną śmietany, pieprzu oraz soli odpowiadają za wspaniały smak naszych placków ziemniaczanych. Produkt przygotowywany ze świeżych ziemniaków: ze 120 g na 100 g gotowego wyrobu.
Pyszne paszteciki nadziane mięsem i cebulką, najlepiej smakują maczane w barszczu. Chociaż to jedna z ulubionych potraw w okresie świąteczno-karnawałowym, przez pozostałą część roku wypadają tak samo wybornie, na przykład w roli lekkiego obiadu.
Nadzienie pieczarkowo-serowe, zamknięte w pysznym, półkruchym cieście. Po podgrzaniu ser zyskuje przyjemną, ciągliwą konsystencję, ale paszteciki dobrze smakują również na zimno. Świetna przekąska na co dzień!
Przepyszne, delikatne kotleciki warzywne z mięsa drobiowego z dodatkiem marchewki, pasternaku, selera i pora. Znakomicie doprawione, kuszące kruchą, chrupiącą panierką. Wystarczy podgrzać i szybki obiad gotowy!
Chrupiąca panierka, znakomite mięso z kurczaka i idealna kompozycja przypraw – to właśnie de volaille z Bacówki. Idealna opcja obiadowa dla wszystkich, którym brakuje czasu. Wystarczy podgrzać i gotowe!
Pyszny i pożywny pomysł na szybki obiad czy kolację. Smakowite krokiety z farszem warzywnym w chrupiącej otoczce można przygotować na wiele sposobów: w piekarniku, kuchence mikrofalowej a także na patelni. Doskonały wybór, gdy chcemy przygotować coś na szybko.
Krokiety z pieczarkami i serem to wyborne połączenie pieczarek z serem żółtym, który po podgrzaniu zyskuje przyjemną, ciągliwą konsystencję. Odpowiednio przyprawione składniki zawinięte są w idealnie kruche ciasto. Smacznego!
Krokiety w tej odsłonie to gratka dla amatorów dań mięsnych. Pyszny, idealnie przyprawiony farsz w chrupiącym naleśniku rozpieści podniebienie każdego smakosza. Taki krokiet świetnie idzie w parze z domowym barszczem, ale jest tak dobrze przyrządzony, że nie wymaga żadnych dodatków.
Półkruchy pasztecik wypełniony wyborną kapustą i aromatycznymi grzybami. Rewelacyjnie wypada w klasycznym duecie z barszczykiem, ale jest równie smaczny bez żadnych dodatków. Amatorzy tej przekąski na pewno nie zawiodą się jego pysznym smakiem.
Pyszne łazanki ze świeżą kapustą, pieczarkami i mięsem to nieskomplikowane, ale zaskakująco dobre danie na każdą okazję. Smakowicie przyprawione cebulą i garścią przypraw. Wystarczy podgrzać i można zasiadać do stołu!
Kluski na parze czy inaczej pampuchy, często określane też jako buchty czy parowce są cenionym przysmakiem w tradycyjnej polskiej kuchni. Kluski z ciasta drożdżowego robione na parze są miękkie i puszyste. Kluski należy podawać na ciepło, doskonale komponują się z dżemem, syropami czy świeżymi owocami.
Pyszne pyzy o idealnym, lekko kleistym cieście i delikatnym, świetnie przyprawionym nadzieniu z mięsa cielęcego. Gorąco polecamy na obiad lub kolację, za każdym razem smakują doskonale!
Krokiety o klasycznym nadzieniu kapuściano-grzybowym, doskonałe do podania z ciepłym barszczykiem. Polecamy nie tylko na świąteczny stół, ale także jako urozmaicenie kolacji, zamiast tradycyjnych kanapek.
Pierogi leniwe, czyli delikatne kluseczki z twarogiem, mają wielu wielbicieli, także wśród najmłodszych. Serowe kluseczki smakują doskonale z dodatkiem masła lub śmietanki i odrobiny cukru.
Klasyczne naleśniki z mięciutkiego ciasta, obficie nadziane pysznym twarogiem. Doskonale smakują z dodatkiem konfitury czy dżemu, tworząc prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Charakterystyczne kluski z dziurką, znane i kochane przez wielu smakoszy. Tajemnica ich doskonałego smaku i konsystencji tkwi w opracowanych przez nas proporcjach składników. Można je podawać na wiele sposobów – z sosem, okrasą, jako dodatek do mięs. W każdej roli wypadną pysznie.
Klasyczne kopytka to danie niezwykle uniwersalne. Świetnie smakują z podsmażoną cebulką lub skwarkami, polane sosem albo stopionym masełkiem. Będą także trafionym dodatkiem do gulaszu i pieczeni. Idealne jako punkt wyjścia do eksperymentów kulinarnych.
Smak lata ujęty w formie smakowitych pierożków z borówkami amerykańskimi. Podane na ciepło z dodatkiem śmietanki oraz odrobiny cukru stanowią przysmak, któremu trudno się oprzeć. Pierogi dostępne sezonowo, przygotowywane ze świeżych owoców.
Pomysł na szybki i smaczny obiad? Pierogi oczywiście! Gorące pierożki ze znakomitym nadzieniem szpinakowym, białym serem i aromatycznym czosnkiem sprawdzą się także jako propozycja na kolację czy lunch, który można zabrać ze sobą do pracy.
Małe pierożki z dobrze doprawionym, lekko pikantnym nadzieniem z mięsa wołowego i wieprzowego. Wyśmienite jako dodatek do barszczu lub samodzielne danie.
Pyszne pierogi z farszem owocowym. Nadzienie jabłkowo-brzoskwiniowe podkręciliśmy dodatkowo aromatycznym cynamonem, uzyskując wyśmienity produkt, który kusi słodkim, mocno owocowym smakiem.
Soczyste, słodkie truskawki otoczone idealnie sprężystym, delikatnym ciastem. Doskonałe danie, gdy pojawia się ochota na owocowy, letni smak.
Pierogi dostępne są sezonowo, przygotowywane ze świeżych owoców.
W polskiej tradycji kulinarnej królują pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami oraz pirogi z mięsem. Coraz częściej jednak na polskich stołach pojawiają się pierożki z mniej tradycyjnymi nadzieniami. Farsz z kaszy gryczanej, pieczarek i cebuli jest niezwykle aromatyczny i bardzo pożywny, przez co nasze pierogi szybko zjednały sobie wielu wielbicieli. Zdecydowanie warto spróbować!
Wyśmienite pierogi z delikatnym farszem drobiowym z dodatkiem kaszy jaglanej. Ciasto na pierogi wyrabiamy z mąki, świeżych jaj oraz masła, bez zbędnych dodatków, prosto i smacznie. Pierogi z kurczakiem można podgrzać wrzucając do wrzącej wody lub w kuchence mikrofalowej. Polecamy podawać z okrasą z podsmażonej cebulki.
Pierogi z delikatnym farszem z mięsa gęsiego sprawdzą się jako propozycja na szybki obiad czy treściwą kolację. Pierogi z gęsiną można podawać z zarumienioną cebulką lub z wyraźną owocową nutą w postaci żurawiny czy borówki brusznicy.
Pierogi z serem to klasyka gatunku, a zarazem niezawodny sposób na każdego niejadka – po prostu nie sposób się im oprzeć. Twarogowe nadzienie z rodzynkami zachwyca doskonale wyważonym, słodkim smakiem i delikatną konsystencją. Polecamy podawać zwłaszcza ze śmietanką.
Idealnie wyważone połączenie ziemniaków, twarogu i cebulki w miękkim cieście wiernie oddaje smak pierogów ruskich, które pamiętamy z babcinej kuchni. Odsmażone na stopionej omaście lub boczku gwarantują prawdziwe niebo w gębie.
Klasyczne połączenie kapusty i grzybów świetnie sprawdza się w roli pierogowego farszu. Świeża i kiszona kapusta, aromatyczne grzyby, a do smaku cebulka i szczypta przypraw – to nasz sprawdzony sposób na doskonały smak.
Znakomite pierogi o klasycznym nadzieniu z mięsa wołowo-wieprzowego. Przepyszny, mięsny farsz w delikatnym cieście sprawia, że wprost rozpływają się w ustach i znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Polecamy serwować z podsmażaną cebulką.
Delikatne, umiejętnie doprawione mięso cielęce stanowi idealne nadzienie do pierogów, tworząc pyszne i szybkie danie obiadowe. Pierogi z cielęciną cieszą się uznaniem nie tylko dorosłych, ale także młodych smakoszy. Dla pełni smaku polecamy podawać ze skwarkową okrasą. Palce lizać!
Wyśmienite mini pierożki nadziane grzybami. Ta wigilijna odsłona pierogów doskonale smakuje ze świątecznym barszczem, ale warto pamiętać o niej przez cały rok. Świetnie sprawdzą się jako szybkie i smaczne danie obiadowe na co dzień. Produkt sezonowy.
Smaczna i efektowna przystawka, z apetycznymi kawałkami kurczaka zatopionymi w galarecie. Groszkowo-marchewkowa mozaika ładnie zdobi wierzch i zachęca do odkrywania pysznego smaku galaretki. Dla zaostrzenia smaku można skropić cytryną.
Galaretka z mięsem wieprzowym i warzywami, pięknie prezentuje się na talerzu, kusząc kolorami zarówno małych jak i dużych łasuchów. Delikatna konsystencja i świetny smak potrawy sprawiają, że wprost rozpływa się w ustach. Warto spróbować także po skropieniu octem.