Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Szeroka oferta wyrobów garmażeryjnych. Znajdziecie tutaj pyszne pierogi z wieloma rodzajami nadzienia, doskonałe pyzy i kopytka, a także rozpływające się w ustach paszteciki i krokiety.
Doskonały bigos tworzony na podstawie sprawdzonej receptury. Smak grzybów, mięsa i warzyw w przepyszny sposób przegryza się ze smakiem kapusty i cebulki, tworząc wspaniałą, esencjonalną potrawę, gotową zaraz po podgrzaniu.
Delikatna gęś w pysznej kapuście z dodatkiem suszonej śliwki i żurawiny, grzybów oraz warzyw. Proste i szybkie dnie gotowe w kilka minut, wystarczy podgrzać. Produkt nie zawiera dodatku substancji konserwujących.
Kluski na parze czy inaczej pampuchy, często określane też jako buchty czy parowce są cenionym przysmakiem w tradycyjnej polskiej kuchni. Kluski z ciasta drożdżowego robione na parze są miękkie i puszyste. Kluski należy podawać na ciepło, doskonale komponują się z dżemem, syropami czy świeżymi owocami.
Wyśmienite gołąbki pełne smaku mięsa, grzybów i warzyw z odrobiną przypraw. Aromatyczny farsz wzbogacony suszonymi grzybami, owinięty w liść świeżej kapusty, już samym zapachem niezawodnie pobudza apetyt. Wyborny smak gołąbków przywołuje na myśl rodzinne obiady i pełne szczęścia chwile przy wspólnym stole.
Gołąbki z kaszą jaglaną, leśnymi grzybami i pieczarkami – mistrzostwo smaku! Odpowiednie proporcje warzyw, grzybów i szczypta przypraw gwarantują świetny smak, który nie wymaga dodatków. Idealne na szybki i smaczny obiad.
Galaretka z mięsem wieprzowym i warzywami, pięknie prezentuje się na talerzu, kusząc kolorami zarówno małych jak i dużych łasuchów. Delikatna konsystencja i świetny smak potrawy sprawiają, że wprost rozpływa się w ustach. Warto spróbować także po skropieniu octem.
Smaczna i efektowna przystawka, z apetycznymi kawałkami kurczaka zatopionymi w galarecie. Groszkowo-marchewkowa mozaika ładnie zdobi wierzch i zachęca do odkrywania pysznego smaku galaretki. Dla zaostrzenia smaku można skropić cytryną.
Półkruchy pasztecik wypełniony wyborną kapustą i aromatycznymi grzybami. Rewelacyjnie wypada w klasycznym duecie z barszczykiem, ale jest równie smaczny bez żadnych dodatków. Amatorzy tej przekąski na pewno nie zawiodą się jego pysznym smakiem.
Pyszne paszteciki nadziane mięsem i cebulką, najlepiej smakują maczane w barszczu. Chociaż to jedna z ulubionych potraw w okresie świąteczno-karnawałowym, przez pozostałą część roku wypadają tak samo wybornie, na przykład w roli lekkiego obiadu.
Nadzienie pieczarkowo-serowe, zamknięte w pysznym, półkruchym cieście. Po podgrzaniu ser zyskuje przyjemną, ciągliwą konsystencję, ale paszteciki dobrze smakują również na zimno. Świetna przekąska na co dzień!
Chrupiąca panierka, znakomite mięso z kurczaka i idealna kompozycja przypraw – to właśnie de volaille z Bacówki. Idealna opcja obiadowa dla wszystkich, którym brakuje czasu. Wystarczy podgrzać i gotowe!
Krokiety w tej odsłonie to gratka dla amatorów dań mięsnych. Pyszny, idealnie przyprawiony farsz w chrupiącym naleśniku rozpieści podniebienie każdego smakosza. Taki krokiet świetnie idzie w parze z domowym barszczem, ale jest tak dobrze przyrządzony, że nie wymaga żadnych dodatków.
Krokiety o klasycznym nadzieniu kapuściano-grzybowym, doskonałe do podania z ciepłym barszczykiem. Polecamy nie tylko na świąteczny stół, ale także jako urozmaicenie kolacji, zamiast tradycyjnych kanapek.
Krokiety z grzybami i serem to wyborne połączenie pieczarek z serem żółtym, który po podgrzaniu zyskuje przyjemną, ciągliwą konsystencję. Odpowiednio przyprawione składniki zawinięte są w idealnie kruche ciasto. Smacznego!
Pyszne łazanki ze świeżą kapustą, pieczarkami i mięsem to nieskomplikowane, ale zaskakująco dobre danie na każdą okazję. Smakowicie przyprawione cebulą i garścią przypraw. Wystarczy podgrzać i można zasiadać do stołu!
Klasyczne kopytka to danie niezwykle uniwersalne. Świetnie smakują z podsmażoną cebulką lub skwarkami, polane sosem albo stopionym masełkiem. Będą także trafionym dodatkiem do gulaszu i pieczeni. Idealne jako punkt wyjścia do eksperymentów kulinarnych.
Charakterystyczne kluski z dziurką, znane i kochane przez wielu smakoszy. Tajemnica ich doskonałego smaku i konsystencji tkwi w opracowanych przez nas proporcjach składników. Można je podawać na wiele sposobów – z sosem, okrasą, jako dodatek do krokietów. W każdej roli wypadną pysznie.
Pyszne pyzy o idealnym, lekko kleistym cieście i delikatnym, świetnie przyprawionym nadzieniu z mięsa cielęcego. Przygotowanie tak dobrych pyz wymaga czasu i wyczucia, dlatego tworzymy je według sprawdzonej receptury. Dzięki temu za każdym razem smakują doskonale!
Klasyczne naleśniki z mięciutkiego ciasta, obficie nadziane pysznym twarogiem. Doskonale smakują z dodatkiem konfitury czy dżemu, tworząc prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Pierogi z serem to klasyka gatunku, a zarazem niezawodny sposób na każdego niejadka – po prostu nie sposób się im oprzeć. Twarogowe nadzienie z rodzynkami i wanilią zachwyca doskonale wyważonym, słodkim smakiem i delikatną konsystencją. Polecamy podawać zwłaszcza ze śmietanką.
Ponadto w ofercie:
Bułeczki z serem słodkim i rodzynkami 400 g.
Soczyste, słodkie truskawki otoczone idealnie sprężystym, delikatnym ciastem. Doskonałe danie, gdy pojawia się ochota na owocowy, letni smak.
Pierogi dostępne są sezonowo, przygotowywane ze świeżych owocow.
Ponadto w ofercie sezonowej:
Pierogi z borówką amerykańską
Pierogi z jabłkiem i brzoskwinią
Wyśmienite mini pierożki nadziane leśnymi grzybami. Ta wigilijna odsłona pierogów doskonale smakuje ze świątecznym barszczem, ale warto pamiętać o niej przez cały rok. Świetnie sprawdzą się jako szybkie i smaczne danie obiadowe na co dzień.
Idealnie wyważone połączenie ziemniaków, twarogu i cebulki w miękkim cieście wiernie oddaje smak najlepszych pierogów ruskich, które pamiętamy z babcinej kuchni. Odsmażone na stopionej omaście lub boczku gwarantują prawdziwe niebo w gębie.
Klasyczne połączenie kapusty i grzybów świetnie sprawdza się w roli pierogowego farszu. Smakowita kapustka, aromatyczne grzyby, a do smaku cebulka i szczypta przypraw – to nasz sprawdzony sposób na doskonały smak.
Delikatne, umiejętnie doprawione mięso cielęce stanowi idealne nadzienie do pierogów, tworząc pyszne i szybkie danie obiadowe. Dla pełni smaku polecamy podawać ze skwarkową okrasą. Palce lizać!
Ponadto w ofercie:
Pierogi z gęsiną
Szanowny Użytkowniku ! Wejście na stronę internetową www.bacowkatowary.pl (dalej: „Serwis”), wymaga wyrażenia zgody na wykorzystanie przez Administratora plików cookies (ciasteczek) w celach opisanych w Polityce prywatności. Warunki przechowywania cookies i dostęp do ich ustawień możesz sprawdzić lub zmodyfikować za pomocą ustawień Twojej przeglądarki. Naciskając przycisk „Wyrażam zgodę” potwierdzasz, że zapoznałeś się z informacjami zawartymi w Polityce prywatności oraz że Twoja zgoda jest świadoma i dobrowolna. Polityka prywatności
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.