Garmażerka

Szeroka oferta wyrobów garmażeryjnych. Znajdziecie tutaj pyszne pierogi z wieloma rodzajami nadzienia, doskonałe pyzy i kopytka, a także rozpływające się w ustach paszteciki i krokiety.

Bigos

Doskonały bigos tworzony na podstawie sprawdzonej receptury. Smak grzybów, mięsa i warzyw w przepyszny sposób przegryza się ze smakiem kapusty i cebulki, tworząc wspaniałą, esencjonalną potrawę, gotową zaraz po podgrzaniu.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 800 g

Kup online

Gołąbki

Wyśmienite gołąbki pełne smaku mięsa, grzybów i warzyw z odrobiną przypraw. Aromatyczny farsz wzbogacony suszonymi grzybami, owinięty w liść świeżej kapusty, już samym zapachem niezawodnie pobudza apetyt. Wyborny smak gołąbków przywołuje na myśl rodzinne obiady i pełne szczęścia chwile przy wspólnym stole.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Gołąbki z kaszą jaglaną

Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami z dodatkiem suszonych grzybów leśnych – mistrzostwo smaku! Odpowiednie proporcje warzyw, grzybów i szczypta przypraw gwarantują świetny smak, który nie wymaga dodatków. Idealne na szybki i smaczny obiad.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 500 g

Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku to niezwykle barwne i apetyczne danie rewelacyjne na obiad, kolację czy lunch do pracy. Wyśmienite tortille z farszem z mięsa drobiowego, czerwonej fasoli i kukurydzy z dodatkiem przecieru pomidorowego, cebuli, miodu i aromatycznych przypraw – pyszności!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: ok. 600 g

Kup online

PLACKI ZIEMNIACZANE

Doskonale wyważone proporcje ziemniaków, cebuli, mąki i jajek z odrobiną śmietany, pieprzu oraz soli odpowiadają za wspaniały smak naszych placków ziemniaczanych. Produkt przygotowywany ze świeżych ziemniaków: ze 120 g na 100 g gotowego wyrobu.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Paszteciki z mięsem

Pyszne paszteciki nadziane mięsem i cebulką, najlepiej smakują maczane w barszczu. Chociaż to jedna z ulubionych potraw w okresie świąteczno-karnawałowym, przez pozostałą część roku wypadają tak samo wybornie, na przykład w roli lekkiego obiadu.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 500 g

Paszteciki z pieczarkami i serem

Nadzienie pieczarkowo-serowe, zamknięte w pysznym, półkruchym cieście. Po podgrzaniu ser zyskuje przyjemną, ciągliwą konsystencję, ale paszteciki dobrze smakują również na zimno. Świetna przekąska na co dzień!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

KOTLECIKI DROBIOWE Z WARZYWAMI

Przepyszne, delikatne kotleciki warzywne z mięsa drobiowego z dodatkiem marchewki, pasternaku, selera i pora. Znakomicie doprawione, kuszące kruchą, chrupiącą panierką. Wystarczy podgrzać i szybki obiad gotowy!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 500 g

Kotlet de volaille

Chrupiąca panierka, znakomite mięso z kurczaka i idealna kompozycja przypraw – to właśnie de volaille z Bacówki. Idealna opcja obiadowa dla wszystkich, którym brakuje czasu. Wystarczy podgrzać i gotowe!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: ok. 400 g

KROKIETY Z WARZYWAMI

Pyszny i pożywny pomysł na szybki obiad czy kolację. Smakowite krokiety z farszem warzywnym w chrupiącej otoczce można przygotować na wiele sposobów: w piekarniku, kuchence mikrofalowej a także na patelni. Doskonały wybór, gdy chcemy przygotować coś na szybko.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREM

Krokiety z pieczarkami i serem to wyborne połączenie pieczarek z serem żółtym, który po podgrzaniu zyskuje przyjemną, ciągliwą konsystencję. Odpowiednio przyprawione składniki zawinięte są w idealnie kruche ciasto. Smacznego!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Krokiety z mięsem

Krokiety w tej odsłonie to gratka dla amatorów dań mięsnych. Pyszny, idealnie przyprawiony farsz w chrupiącym naleśniku rozpieści podniebienie każdego smakosza. Taki krokiet świetnie idzie w parze z domowym barszczem, ale jest tak dobrze przyrządzony, że nie wymaga żadnych dodatków.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Paszteciki z kapustą i grzybami

Półkruchy pasztecik wypełniony wyborną kapustą i aromatycznymi grzybami. Rewelacyjnie wypada w klasycznym duecie z barszczykiem, ale jest równie smaczny bez żadnych dodatków. Amatorzy tej przekąski na pewno nie zawiodą się jego pysznym smakiem.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Łazanki

Pyszne łazanki ze świeżą kapustą, pieczarkami i mięsem to nieskomplikowane, ale zaskakująco dobre danie na każdą okazję. Smakowicie przyprawione cebulą i garścią przypraw. Wystarczy podgrzać i można zasiadać do stołu!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 500 g

Kup online

Kluski na parze

Kluski na parze czy inaczej pampuchy, często określane też jako buchty czy parowce są cenionym przysmakiem w tradycyjnej polskiej kuchni. Kluski z ciasta drożdżowego robione na parze są miękkie i puszyste. Kluski należy podawać na ciepło, doskonale komponują się z dżemem, syropami czy świeżymi owocami.

  • Forma pakowania: map
  •  Ilość: 5 szt.

Kup online

Pyzy z cielęciną

Pyszne pyzy o idealnym, lekko kleistym cieście i delikatnym, świetnie przyprawionym nadzieniu z mięsa cielęcego. Gorąco polecamy na obiad lub kolację, za każdym razem smakują doskonale!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety o klasycznym nadzieniu kapuściano-grzybowym, doskonałe do podania z ciepłym barszczykiem. Polecamy nie tylko na świąteczny stół, ale także jako urozmaicenie kolacji, zamiast tradycyjnych kanapek.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

PIEROGI LENIWE

Pierogi leniwe, czyli delikatne kluseczki z twarogiem, mają wielu wielbicieli, także wśród najmłodszych. Serowe kluseczki smakują doskonale z dodatkiem masła lub śmietanki i odrobiny cukru.

  • Forma pakowania: map
  • Waga: 400 g

Kup online

Naleśniki z serem

Klasyczne naleśniki z mięciutkiego ciasta, obficie nadziane pysznym twarogiem. Doskonale smakują z dodatkiem konfitury czy dżemu, tworząc prawdziwą ucztę dla podniebienia.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kluski śląskie

Charakterystyczne kluski z dziurką, znane i kochane przez wielu smakoszy. Tajemnica ich doskonałego smaku i konsystencji tkwi w opracowanych przez nas proporcjach składników. Można je podawać na wiele sposobów – z sosem, okrasą, jako dodatek do mięs. W każdej roli wypadną pysznie.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

Kopytka

Klasyczne kopytka to danie niezwykle uniwersalne. Świetnie smakują z podsmażoną cebulką lub skwarkami, polane sosem albo stopionym masełkiem. Będą także trafionym dodatkiem do gulaszu i pieczeni. Idealne jako punkt wyjścia do eksperymentów kulinarnych.

  • Forma pakowania: map
  • Waga: 400 g

Kup online

PIEROGI Z BORÓWKAMI

Smak lata ujęty w formie smakowitych pierożków z borówkami amerykańskimi. Podane na ciepło z dodatkiem śmietanki oraz odrobiny cukru stanowią przysmak, któremu trudno się oprzeć. Pierogi dostępne sezonowo, przygotowywane ze świeżych owoców.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

PIEROGI ZE SZPINAKIEM

Pomysł na szybki i smaczny obiad? Pierogi oczywiście! Gorące pierożki ze znakomitym nadzieniem szpinakowym, białym serem i aromatycznym czosnkiem sprawdzą się także jako propozycja na kolację czy lunch, który można zabrać ze sobą do pracy.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

Pierożki z mięsem

Małe pierożki z dobrze doprawionym, lekko pikantnym nadzieniem z mięsa wołowego i wieprzowego. Wyśmienite jako dodatek do barszczu lub samodzielne danie.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

PIEROGI Z JABŁKIEM I BRZOSKWINIĄ

Pyszne pierogi z farszem owocowym. Nadzienie jabłkowo-brzoskwiniowe podkręciliśmy dodatkowo aromatycznym cynamonem, uzyskując wyśmienity produkt, który kusi słodkim, mocno owocowym smakiem.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

Pierogi z truskawkami

Soczyste, słodkie truskawki otoczone idealnie sprężystym, delikatnym ciastem. Doskonałe danie, gdy pojawia się ochota na owocowy, letni smak.
Pierogi dostępne są sezonowo, przygotowywane ze świeżych owoców.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I PIECZARKAMI

W polskiej tradycji kulinarnej królują pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami oraz pirogi z mięsem. Coraz częściej jednak na polskich stołach pojawiają się pierożki z mniej tradycyjnymi nadzieniami. Farsz z kaszy gryczanej, pieczarek i cebuli jest niezwykle aromatyczny i bardzo pożywny, przez co nasze pierogi szybko zjednały sobie wielu wielbicieli. Zdecydowanie warto spróbować!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

Pierogi z kurczakiem i kaszą jaglaną

Wyśmienite pierogi z delikatnym farszem drobiowym z dodatkiem kaszy jaglanej. Ciasto na pierogi wyrabiamy z mąki, świeżych jaj oraz masła, bez zbędnych dodatków, prosto i smacznie. Pierogi z kurczakiem można podgrzać wrzucając do wrzącej wody lub w kuchence mikrofalowej. Polecamy podawać z okrasą z podsmażonej cebulki.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

PIEROGI Z GĘSINĄ

Pierogi z delikatnym farszem z mięsa gęsiego sprawdzą się jako propozycja na szybki obiad czy treściwą kolację. Pierogi z gęsiną można podawać z zarumienioną cebulką lub z wyraźną owocową nutą w postaci żurawiny czy borówki brusznicy.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

Pierogi z serem

Pierogi z serem to klasyka gatunku, a zarazem niezawodny sposób na każdego niejadka – po prostu nie sposób się im oprzeć. Twarogowe nadzienie z rodzynkami zachwyca doskonale wyważonym, słodkim smakiem i delikatną konsystencją. Polecamy podawać zwłaszcza ze śmietanką.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

 

Pierogi ruskie

Idealnie wyważone połączenie ziemniaków, twarogu i cebulki w miękkim cieście wiernie oddaje smak pierogów ruskich, które pamiętamy z babcinej kuchni. Odsmażone na stopionej omaście lub boczku gwarantują prawdziwe niebo w gębie.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

Pierogi z kapustą i grzybami

Klasyczne połączenie kapusty i grzybów świetnie sprawdza się w roli pierogowego farszu. Świeża i kiszona kapusta, aromatyczne grzyby, a do smaku cebulka i szczypta przypraw – to nasz sprawdzony sposób na doskonały smak.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

Pierogi z mięsem

Znakomite pierogi o klasycznym nadzieniu z mięsa wołowo-wieprzowego. Przepyszny, mięsny farsz w delikatnym cieście sprawia, że wprost  rozpływają się w ustach i znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Polecamy serwować z podsmażaną cebulką.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

Pierogi z cielęciną

Delikatne, umiejętnie doprawione mięso cielęce stanowi idealne nadzienie do pierogów, tworząc pyszne i szybkie danie obiadowe. Pierogi z cielęciną cieszą się uznaniem nie tylko dorosłych, ale także młodych smakoszy. Dla pełni smaku polecamy podawać ze skwarkową okrasą. Palce lizać!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

 

Pierożki z grzybami

Wyśmienite mini pierożki nadziane grzybami. Ta wigilijna odsłona pierogów doskonale smakuje ze świątecznym barszczem, ale warto pamiętać o niej przez cały rok. Świetnie sprawdzą się jako szybkie i smaczne danie obiadowe na co dzień. Produkt sezonowy. 

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400 g

Kup online

Galaretka drobiowa

Smaczna i efektowna przystawka, z apetycznymi kawałkami kurczaka zatopionymi w galarecie. Groszkowo-marchewkowa mozaika ładnie zdobi wierzch i zachęca do odkrywania pysznego smaku galaretki. Dla zaostrzenia smaku można skropić cytryną.

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 300 g

Kup online

Galaretka wieprzowa

Galaretka z mięsem wieprzowym i warzywami, pięknie prezentuje się na talerzu, kusząc kolorami zarówno małych jak i dużych łasuchów. Delikatna konsystencja i świetny smak potrawy sprawiają, że wprost rozpływa się w ustach. Warto spróbować także po skropieniu octem.

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 300 g

Kup online