Firma Godna Zaufania 2017
Bacówka Towary Tradycyjne otrzymała certyfikat Firma Godna Zaufania przyznawany przedsiębiorstwom cechującym się nienaganną opinią, etyką w prowadzeniu działalności biznesowej oraz rzetelnym podejściem do zobowiązań wobec klientów i kontrahentów.
Agro Poland 2017
Bacówka Towary Tradycyjne, w dniu 18 maja 2017 roku, otrzymała licencję uprawniającą do posługiwania się Godłem Promocyjnym AGRO POLAND EURO QUALITY na następujące produkty:
- pasztet odświętny z żurawiną
- parówki cielęce
- szynka z sola himalajską
- kaszanka jaglana
- pierogi z cielęciną
- kiełbaski z królika
- kiełbasa z dziczyzną Zbójeckie pento
"Smaki Regionów" 2012
Szynka Lipnicka (dawna naturalna) - Powstaje z całych mięśni lub ich zespołów, dlatego w trakcie krojenia poszczególne plastry mogą się delikatnie rozwarstwiać. Charakteryzuje się specyficznym, bogatym, naturalnym aromatem mięsa z lekką nutą wędzenia. Do wyprodukowania 100 g wyrobu gotowego zużyto 130 g mięsa.
Najlepszy Producent Wędlin
Bacówka Towary Tradycyjne - grupa zakładów mniejszych - Najlepszy Producent Wędlin - Ogólnopolski Konkurs Wędliniarski 2015 - wrzesień
III miejsce Najlepszy Producent Wędlin Wielkanocnych
Bacówka Towary Tradycyjne - grupa zakładów mniejszych -
Najlepszy Producent Wędlin Wielkanocnych - Miejsce III - Ogólnopolski Konkurs Wędliniarski - WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA 2015 - kwiecień
Szynka z Rajbrotu PREMIUM
Miejsce II - Ogólnopolski Konkurs Wędliniarski - WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA 2015
Szynka z Rajbrotu PREMIUM - wędlina klasy Premium, tradycyjnie wędzona olchowo - bukowym drewnem. To wyjątkowy przysmak na domowym stole. Produkt bezglutenowy. Do wyprodukowania 100 g wyrobu gotowego zużyto 125 g mięsa.
Pasztet z królika
Miejsce I - Ogólnopolski Konkurs Wędliniarski - WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA 2015
Luksusowy produkt klasy Premium. Szlachetny i wspaniały smak zaspokoi gusta najwybredniejszych smakoszy. Doskonały jako wyrafinowana przystawka przy spotkaniu z przyjaciółmi lub przy rodzinnym stole. Najlepiej smakuje w towarzystwie czerwonych, wytrawnych win. Bez konserwantów.
Parówki cielęce
- AGRO POLSKA i AGRO POLAND-EURO QUALITY 2012 i 2015
- Produkt Tradycyjny – Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marka Sawickiego 2014
- Produkty tradycyjne – Złoty Medal 2014 – Natura food
Parówki cielęce - Produkt najwyższej jakości, powstały z mięsa cielęcego (52 %) i wieprzowego (43%). Ilość i proporcje mięsa sprawiają, że parówki te są bardzo bogate w białko, żelazo, witaminę B12 i zawierają niewielkie ilości tłuszczu. Wyjątkowo delikatne i kruche, o niepowtarzalnym smaku. Znakomicie nadają się jako przekąska na zimno i na ciepło. Parówki cielęce to produkt szczególnie polecany dla dzieci, oraz osób będących na diecie bezglutenowej.
AGRO POLAND EURO QUALITY
Godło promocyjne w roku 2015 zdobyły następujące produkty:
- Pasztet odświętny z żurawiną
- Parówki cielęce
- Szynka z solą himalajską
- Kaszanka jaglana
- Pierogi z cielęciną
- Kiełbaski z królika
- Kiełbasa z dziczyzną
"PERŁA 2012" Nasze Kulinarne Dziedzictwo–Smaki Regionów
Pasztet z dziczyzny - Produkt Regionalny
Szlachetny produkt klasy Premium. To prawdziwa symfonia zmysłów dla wszystkich koneserów wyrazistego smaku. Doskonały, aromatyczny, doprawiony świeżymi ziołami i suszonymi grzybami, świetnie komponuje się z czerwonym, wytrawnym winem. Bez konserwantów.