Nagrody i wyróżnienia

Produkty firmy Bacówka są zdobywcami prestiżowych nagród i wyróżnień.

Firma Godna Zaufania 2017

Bacówka Towary Tradycyjne otrzymała certyfikat Firma Godna Zaufania przyznawany przedsiębiorstwom cechującym się nienaganną opinią, etyką w prowadzeniu działalności biznesowej oraz rzetelnym podejściem do zobowiązań wobec klientów i kontrahentów.firma godna zaufania 2017 - jpg

Agro Poland 2017

Bacówka Towary Tradycyjne, w dniu 18 maja 2017 roku, otrzymała licencję uprawniającą do posługiwania się Godłem Promocyjnym AGRO POLAND EURO QUALITY na następujące produkty:
  • pasztet odświętny z żurawiną
  • parówki cielęce
  • szynka z sola himalajską
  • kaszanka jaglana
  • pierogi z cielęciną
  • kiełbaski z królika
  • kiełbasa z dziczyzną Zbójeckie pento

"Smaki Regionów" 2012

Szynka Lipnicka (dawna naturalna) - Powstaje z całych mięśni lub ich zespołów, dlatego w trakcie krojenia poszczególne plastry mogą się delikatnie rozwarstwiać. Charakteryzuje się specyficznym, bogatym, naturalnym aromatem mięsa z lekką nutą wędzenia. Do wyprodukowania 100 g wyrobu gotowego zużyto 130 g mięsa.

Najlepszy Producent Wędlin

Bacówka Towary Tradycyjne - grupa zakładów mniejszych - Najlepszy Producent Wędlin - Ogólnopolski Konkurs Wędliniarski 2015  - wrzesień

III miejsce Najlepszy Producent Wędlin Wielkanocnych

Bacówka Towary Tradycyjne - grupa zakładów mniejszych - Najlepszy Producent Wędlin Wielkanocnych - Miejsce III - Ogólnopolski Konkurs Wędliniarski - WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA 2015 - kwiecień

Szynka z Rajbrotu PREMIUM

Miejsce II - Ogólnopolski Konkurs Wędliniarski - WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA 2015 Szynka z Rajbrotu PREMIUM - wędlina klasy Premium, tradycyjnie wędzona olchowo - bukowym drewnem. To wyjątkowy przysmak na domowym stole. Produkt bezglutenowy. Do wyprodukowania 100 g wyrobu gotowego zużyto 125 g mięsa.

Pasztet z królika

Miejsce I - Ogólnopolski Konkurs Wędliniarski - WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA 2015 Luksusowy produkt klasy Premium. Szlachetny i wspaniały smak zaspokoi gusta najwybredniejszych smakoszy. Doskonały jako wyrafinowana przystawka przy spotkaniu z przyjaciółmi lub przy rodzinnym stole. Najlepiej smakuje w towarzystwie czerwonych, wytrawnych win. Bez konserwantów.

Parówki cielęce

  • AGRO POLSKA i AGRO POLAND-EURO QUALITY 2012 i 2015
  • Produkt Tradycyjny – Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marka Sawickiego 2014
  • Produkty tradycyjne – Złoty Medal 2014 – Natura food
Parówki cielęce - Produkt najwyższej jakości, powstały z mięsa cielęcego (52 %) i wieprzowego (43%). Ilość i proporcje mięsa sprawiają, że parówki te są bardzo bogate w białko, żelazo, witaminę B12 i zawierają niewielkie ilości tłuszczu. Wyjątkowo delikatne i kruche, o niepowtarzalnym smaku. Znakomicie nadają się jako przekąska na zimno i na ciepło. Parówki cielęce to produkt szczególnie polecany dla dzieci, oraz osób będących na diecie bezglutenowej.

AGRO POLAND EURO QUALITY

Godło promocyjne w roku 2015 zdobyły następujące produkty:
  • Pasztet odświętny z żurawiną
  • Parówki cielęce
  • Szynka z solą himalajską
  • Kaszanka jaglana
  • Pierogi z cielęciną
  • Kiełbaski z królika
  • Kiełbasa z dziczyzną

"PERŁA 2012" Nasze Kulinarne Dziedzictwo–Smaki Regionów

Pasztet z dziczyzny - Produkt Regionalny Szlachetny produkt klasy Premium. To prawdziwa symfonia zmysłów dla wszystkich koneserów wyrazistego smaku. Doskonały, aromatyczny, doprawiony świeżymi ziołami i suszonymi grzybami, świetnie komponuje się z czerwonym, wytrawnym winem. Bez konserwantów.