Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Wyjątkowy smaki i aromat wędlin z Bacówki to zasługa najlepszego mięsa wieprzowego, cielęcego i wołowego, peklowanego z dodatkiem odpowiednio dobranej mieszanki przypraw. Wśród naszych szynek i polędwic znajdziecie wiele produktów klasy Premium, tworzonych z najwyższą starannością, z ręcznie selekcjonowanego mięsa.
Przepyszna szynka bezglutenowa z wysoką zawartością białka. Przyrządzana ze 120 g mięsa na 100 g produktu, bez dodatku cukru. Polecana szczególnie dla osób aktywnych fizycznie.
Indycze mięso ma niewątpliwie wiele zalet – jest smaczne, niskokaloryczne. U nas powstaje ze szczególną troską o wspaniały aromat i smak, tak, by zachwycić każdego pasjonata dobrej kuchni.
Delikatna szynka wieprzowa, wzbogacona cenną, bogatą w mikroelementy solą himalajską. Szynka w przekroju kusi soczystym plastrem z widoczną warstwą tłuszczyku. Naturalnie smaczna, stworzona zgodnie z filozofią tzw. czystej etykiety, w jej składzie nie znajdziemy konserwantów, glutaminianu sodu ani fosforanów.
Doskonała wędzonka wieprzowa otoczona aromatycznymi przyprawami. Niezwykle soczysta, niewielkich rozmiarów, wprost idealna na kanapkę czy małą przekąskę. Dzięki posypce z przypraw szyneczka bardzo atrakcyjnie będzie prezentowała się na stole.
Doskonała szynka lipnicka o bogatym, smakowitym aromacie mięsa z lekką nutą wędzenia. Delikatne rozwarstwia się przy krojeniu, co jest charakterystyczne dla wędlin o zachowanej strukturze mięśni. Również dzięki temu pięknie wygląda ułożona w plastrach na półmisku czy na kanapce.
Szołdra po staropolsku znaczy tyle co szynka wieprzowa. Szołdra z Rajbrotu to doskonała, soczysta szynka wieprzowa wędzona dymem bukowo-olchowym. Proces i metoda wytwarzania Szołdry nie uległy zmianie na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Peklowanie mięsa odbywa się w tradycyjnej zalewie, w skład której wchodzą przyprawy takie jak: ziarna pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy czy czosnek. Peklowanie trwa kilka dni, następnie szynkę formuje się i nadaje jej kształt poprzez ręczne sznurowanie. Szołdra wpisana jest na Listę produktów tradycyjnych województwa małopolskiego.
Nasz rodzimy specjał z Rajbrotu – szynka wieprzowa, wędzona olchowo-bukowym drewnem. Doskonale idzie w parze ze świeżym pieczywem. Idealna na każdą porę dnia, kiedy tylko pojawi się ochota na coś naprawdę smakowitego. Produkt klasy Premium.
Znakomita, soczysta szynka wieprzowa. Wędzona, parzona, pieczona, o szerokim przekroju. Świetna do kanapek, dzięki zwartej strukturze plastra, pozwala na skrojenie w cieniutkie plasterki.
Wyśmienita szynka cielęca, przyrządzana w duchu najlepszych polskich tradycji wędliniarskich. Dzięki delikatnemu peklowaniu w świeżych ziołach, zachwyca unikalnym aromatem.
Gdy biesiadnicy gromadzą się przy stole, nie może zabraknąć na nim pysznego jedzenia. W tej roli doskonale sprawdzi się szynka biesiadna. Elegancko ułożona plastrami ujawnia swój piękny, różowy kolor i kusi aromatem tak apetycznym, że nikogo nie trzeba namawiać na dokładkę!
Wyjątkowa na polskim rynku szynka Bycuś Biedrawy to produkt z ręcznie selekcjonowanego, doskonałej jakości mięsa wołowego. Starannie wędzona i peklowana, zyskuje swoją charakterystyczną kruchość i soczystość, właściwą produktom klasy Premium.
Szynka biała swój charakterystyczny, jasny kolor zawdzięcza procesowi przygotowania. Parzona, a nie wędzona, dzięki czemu jej powierzchnia nie brązowieje, a mięso nabiera wyjątkowej soczystości. Subtelny, mięsny smak i wyborny aromat tworzą harmonijne połączenie, prawdziwą pieszczotę dla zmysłów.
Delikatna szynka drobiowa, parzona, niewędzona. Soczysta wędlina
z mięsa z kurczaka to doskonała propozycja na kanapki czy jako smaczny
dodatek do najróżniejszych sałatek.
Oryginalna szynka z udźca wieprzowego, długotrwale marynowana w peklosoli, gdzie nasyca się aromatem ziela angielskiego i innych przypraw. Jej finalny smak rozwija się w objęciach gorącego dymu bukowo-olchowego. Produkt Premium, nagrodzony Grand Prix Małopolski Smak.
Wyjątkowa szynka firmowa, z wędzarni opalanej drewnem liściastym. Unikalna kompozycja smaku i aromatu, zachwyca wytrawnych smakoszy
i koneserów dobrego jedzenia. Wyłącznie w Bacówce.
Aromatyczna szynka z delikatnego mięsa wieprzowego, o głębokim, brązowym kolorze skórki i równie nasyconym smaku. Produkt klasy Premium, doskonały dla amatorów potraw wyrazistych i z charakterem.
Wyśmienity baleron książęcy to starannie wyselekcjonowane mięso z karkówki, pieczołowicie natarte aromatycznymi przyprawami i poddane procesowi wędzenia. Dzięki zachowanej strukturze mięśni i bogatej otoczce z pieprzu i ziół, na półmisku prezentuje się prawdziwie szlachetnie.
Przepyszna, soczysta polędwica wieprzowa. Pieczona w otuleniu aromatycznych przypraw. Polędwica, dzięki posypce z przypraw pięknie prezentuje się na talerzu a jeszcze lepiej smakuje.
Najdelikatniejszy kawałek polędwicy, pieczołowicie peklowany w specjalnej marynacie z peklosolą i wspaniale skomponowanym bukietem przypraw. Pełnię smaku zyskuje podczas wędzenia w ciepłym dymie z drewna olchowego i bukowego. Ta wyjątkowa polędwica rozkochała w sobie już niejednego konesera pysznych wędlin.
Pyszna polędwica przygotowana ze starannie selekcjonowanego mięsa wieprzowego. Swoją nazwę zawdzięcza łososiowemu kolorowi. Lekko słona, o subtelnym aromacie wędzenia.
Wśród wyrobów pieczonych polędwica to nie lada rarytas. Tworzona z wysokiej jakości mięsa wieprzowego i starannie pieczona, staje się delikatną, soczystą wędliną, dobrą do wielu zastosowań kulinarnych.
Smakowita polędwica lipnicka nie ma sobie równych. Starannie wyselekcjonowane, najdelikatniejsze kawałki polędwicy są przygotowywane w procesie parzenia i wędzenia. Bogaty smak i aromat to wyróżnik tego produktu.