Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Doskonałe sery ze 100% mleka owczego od regionalnych dostawców. Zachwycają wspaniałym smakiem, zarówno na surowo jak i po podsmażeniu. Swoje tradycyjne zdobienia zawdzięczają drewnianym formom, w których są kształtowane.
Delikatny, wyraźnie słodki, kremowy… Bundz to zdecydowany faworyt dla miłośników łagodnych smaków. Może być krojony w plastry lub smarowany jak twaróg, jednak niezależnie od sposobu podania, znakomicie wzbogaci codzienny posiłek. Wytwarzany w 100% z niepasteryzowanego mleka owczego.
Świeży, naturalny i delikatny ser ze 100% mleka owczego. Każdy, kto choć raz skosztował tradycyjnego, oryginalnego sera owczego, podziela zachwyt nad jego smakiem. Wersja biała ma równie wielu fanów, co popularny, wędzony odpowiednik – polecamy spróbować obu! 100% ser owczy podpuszczkowy.
Ser 100% owczy podpuszczkowy, wędzony. Sery o walcowatym kształcie, które górale nazywają “gołkami”, swoje charakterystyczne zdobienia zawdzięczają drewnianym formom, w których są kształtowane. Łatwo pokroić je w plastry i dozować jako przekąskę… Ale, uwaga! Pyszny smak może sprawić, że natychmiast znikną ze stołu.
Ten słony, owczy serek o szyszkowym kształcie to niewątpliwie kulinarna ikona Podhala. Dzięki niewielkiemu rozmiarowi jest doskonałą, kieszonkową przekąską, ale równie wyśmienicie smakuje grillowany lub smażony. Wytwarzany z mleka owczego, swój ciemny kolor i trwałość zawdzięcza wędzeniu.
Tradycyjny serek z najlepszego mleka owczego, wytwarzany zgodnie z wiekową tradycją. W odsłonie białej, niewędzonej, posiada łagodniejszy smak i delikatniejszą konsystencję. Wytwarzany ze 100% niepasteryzowanego mleka owczego.
Bryndza to miękki ser o słonawo-ostrym smaku, doskonały zarówno do kanapek jak i bardziej złożonych potraw. W góralskiej kuchni często pojawia się w roli farszu do pierogów lub jako składnik bryndzowych kluseczek, tzw. haluszków. Świetny wybór na posiłek o tradycyjnym, regionalnym charakterze. Produkt przygotowywany z 100% niepasteryzowanego mleka owczego.
Korbacz to ser idealny na przekąskę, przystawkę lub jako składnik sałatki. Doskonały smak i zabawna forma warkocza sprawiają, że szybko stanie się ukochanym frykasem każdego młodego smakosza. Również smak łagodniejszy od oscypka sprawia, że kulinarną podróż do Podhala warto rozpocząć właśnie korbaczem. Produkt powstaje na bazie podpuszczki ze 100% niepasteryzowanego mleka owczego.
Smakiem twarożku z pysznego mleka owczego nietrudno się zachwycić. Delikatny, mleczny smak idzie w parze z wyrazistym aromatem, przywodząc na myśl śniadanie na sielskiej wsi. Wytwarzany ze 100% mleka owczego, według tradycyjnej receptury.
Delikatny twarożek z mleka owczego z czosnkową nutą. Aromatyczny twarożek to znakomity przepis na śniadanie, czy dodatek do kanapek, wystarczy odrobina zielonych ziół czy ulubionych warzyw i uczta gotowa!