Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Doskonałe sery ze 100% mleka owczego od regionalnych dostawców. Zachwycają wspaniałym smakiem, zarówno na surowo jak i po podsmażeniu. Swoje tradycyjne zdobienia zawdzięczają drewnianym formom, w których są kształtowane.
Delikatny, wyraźnie słodki, kremowy… Bundz to zdecydowany faworyt dla miłośników łagodnych smaków. Może być krojony w plastry lub smarowany jak twaróg, jednak niezależnie od sposobu podania, znakomicie wzbogaci codzienny posiłek. Wytwarzany w 100% z niepasteryzowanego mleka owczego.
Świeży, naturalny i delikatny ser ze 100% mleka owczego. Każdy, kto choć raz skosztował tradycyjnego, oryginalnego sera owczego, podziela zachwyt nad jego smakiem. Wersja biała ma równie wielu fanów, co popularny, wędzony odpowiednik – polecamy spróbować obu! 100% ser owczy podpuszczkowy.
Ser 100% owczy podpuszczkowy, wędzony. Sery o walcowatym kształcie, które górale nazywają “gołkami”, swoje charakterystyczne zdobienia zawdzięczają drewnianym formom, w których są kształtowane. Łatwo pokroić je w plastry i dozować jako przekąskę… Ale, uwaga! Pyszny smak może sprawić, że natychmiast znikną ze stołu.
Ten słony, owczy serek o szyszkowym kształcie to niewątpliwie kulinarna ikona Podhala. Dzięki niewielkiemu rozmiarowi jest doskonałą, kieszonkową przekąską, ale równie wyśmienicie smakuje grillowany lub smażony. Wytwarzany z mleka owczego, swój ciemny kolor i trwałość zawdzięcza wędzeniu.
Tradycyjny serek z najlepszego mleka owczego, wytwarzany zgodnie z wiekową tradycją. W odsłonie białej, niewędzonej, posiada łagodniejszy smak i delikatniejszą konsystencję. Wytwarzany ze 100% niepasteryzowanego mleka owczego.
Bryndza to miękki ser o słonawo-ostrym smaku, doskonały zarówno do kanapek jak i bardziej złożonych potraw. W góralskiej kuchni często pojawia się w roli farszu do pierogów lub jako składnik bryndzowych kluseczek, tzw. haluszków. Świetny wybór na posiłek o tradycyjnym, regionalnym charakterze. Produkt przygotowywany z 100% niepasteryzowanego mleka owczego.
Korbacz to ser idealny na przekąskę, przystawkę lub jako składnik sałatki. Doskonały smak i zabawna forma warkocza sprawiają, że szybko stanie się ukochanym frykasem każdego młodego smakosza. Również smak łagodniejszy od oscypka sprawia, że kulinarną podróż do Podhala warto rozpocząć właśnie korbaczem. Produkt powstaje na bazie podpuszczki ze 100% niepasteryzowanego mleka owczego.
Smakiem twarożku z pysznego mleka owczego nietrudno się zachwycić. Delikatny, mleczny smak idzie w parze z wyrazistym aromatem, przywodząc na myśl śniadanie na sielskiej wsi. Wytwarzany ze 100% mleka owczego, według tradycyjnej receptury.
Delikatny twarożek z mleka owczego z czosnkową nutą. Aromatyczny twarożek to znakomity przepis na śniadanie, czy dodatek do kanapek, wystarczy odrobina zielonych ziół czy ulubionych warzyw i uczta gotowa!
Nie da się ukryć, że wśród zwolenników nabiału niezwykle dużą grupę stanowią miłośnicy wszelkiego rodzaju serów, w tym także sera owczego. Jest on o tyle wyjątkowy, że zachwyca nie tylko niepowtarzalnym smakiem, ale również przyjemną strukturą. Pragnąc wychodzić naprzeciw zróżnicowanym oczekiwaniom Klientów, prezentujemy kilka rodzajów sera owczego, wśród których znajdziesz ser biały, wędzony, bundz czy bryndzę, a także twarożek z czosnkiem lub papryką. Sprawdź przygotowane przez nas specjały, ciesząc się nietuzinkowym smakiem owczego nabiału już dziś!
Tym, co wyróżnia proponowane przez nas sery, jest przede wszystkim ich wysoka jakość, którą gwarantuje mleko owcze od regionalnych dostawców. Przysmaki Bacówka doskonale nadają się zarówno do jedzenia na zimno np. w sałatkach czy na kanapkach, jak i do podsmażenia, dzięki czemu mogą być wykorzystywane niezwykle wszechstronnie. Nie wyobrażasz sobie gotowania bez udziału nabiału? Zachęcamy do zapoznania się z całą ofertą białych serów owczych o niepowtarzalnych walorach smakowych!
Jesteś smakoszem wszelkiego rodzaju serów? Uwielbiasz stosować w swojej kuchni starannie wyselekcjonowane twarożki, bryndzę bądź sery wędzone? Z pewnością znajdziesz w naszej ofercie coś w sam raz dla siebie! Prezentujemy niezwykle rozbudowany asortyment pysznych białych serów owczych produkowanych wyłącznie z mleka od regionalnych dostawców. Są one o tyle wszechstronnym składnikiem w przygotowywaniu posiłków, że mogą być poddawane obróbce termicznej lub też jedzone na zimno.
Ciesz się wyjątkowym smakiem tradycyjnie zdobionych białych serów owczych Bacówki, używając ich w swojej kuchni tak, jak lubisz. Zapraszamy do zakupów!