Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Polecamy pyszne produkty nabiałowe, produkowane z najwyższej jakości mleka z regionalnych gospodarstw Beskidu Sądeckiego, Doliny Dunajca i Łemkowszczyzny. W ofercie masło, jogurt, kefir, śmietana oraz znakomite twarogi.
Serki z krowiego mleka w formie małych szyszek to doskonały wybór dla miłośników łagodnych, regionalnych smaków. W każdym opakowaniu znajdziesz pięć sztuk serków góralskich, które świetnie sprawdzą się jako przekąska, dodatek do sałatek lub element deski serów.
Ser krowi wędzony w formie beczułki o delikatnie słonym smaku i przyjemnym zapachu wędzenia. Szczególnie dobrze smakuje w towarzystwie żurawiny, co sprawia, że jest idealnym wyborem na spotkania ze znajomymi czy rodzinne biesiady.
Ser krowi wędzony w postaci niewielkich szyszek to idealna opcja dla miłośników wyrazistych smaków. Doskonale smakuje zarówno solo, jak i w połączeniu z sałatkami czy innymi potrawami. To znakomity wybór na grilla, zwłaszcza w towarzystwie żurawiny do mięs i serów z Bacówki.
Ser krowi w kształcie beczułki charakteryzuje się subtelnym smakiem, który różni się od intensywniejszych serów wędzonych czy owczych. Jego tłusta konsystencja sprawia, że idealnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, kanapek lub jako samodzielna przekąska.
Ser krowi wędzony w formie małych kawałków to znakomita przekąska, która z pewnością uświetni każde spotkanie. Delikatnie słone i aromatyczne zagryzki, sprawdzą się zarówno jako dodatek do sałatek, jak i samodzielna przekąska.
Delikatne masło z najwyższej jakości mleka. Masło extra ma kremową konsystencję i aksamitny, śmietankowy smak. Zamknięte w poręcznym opakowaniu. Zawartość tłuszczu 82%.
Wyjątkowe masło z najwyższej jakości mleka, ręcznie formowane w klasyczny kształt osełki. Dzięki kremowej konsystencji świetnie rozprowadza się na pieczywie. Oczarowuje autentycznym, śmietankowym smakiem i świeżym maślanym zapachem.
Ser góralski parzony, podpuszczkowy, z niepasteryzowanego mleka krowiego. Prawdziwe arcydzieło – niezwykle piękny warkocz plecionych nici serowych o delikatnym, lekko słonym smaku.
Nici serowe zaplecione w piękny warkocz o złoto-brązowym kolorze. Wędzone, o wyjątkowym smaku i aromacie. Wyśmienite jako słona przekąska, przystawka czy dodatek do lampki wina.
Ser góralski w postaci długich nitek, na Podhalu określany również jako korbacz. Wyśmienita przekąska serowa z mleka krowiego niepasteryzowanego. W odróżnieniu do sera owczego ma bardziej delikatny smak.
Nitki wędzone, a po góralsku korbacze to ser wprost stworzony na przekąskę czy przystawkę. Ser ten, mimo, że wędzony, ma łagodniejszy smak od oscypka, gdyż powstaje z mleka krowiego.
Miękkie, delikatne supełki serowe z niepasteryzowanego mleka krowiego. Gratka dla miłośników serowych przekąsek, idealne również jako składnik sałatki. Ser w postaci uroczych supełków ozdobi nie tylko świąteczny stół, ale i codzienny posiłek.
Wędzone supełki serowe z niepasteryzowanego mleka krowiego. Słony serek góralski w formie zgrabnego węzełka sprawdzi się jako przekąska czy ciekawy dodatek do wielu dań.
Ser biały, podpuszczkowy z niepasteryzowanego mleka krowiego, kształtem przypominający kolbę kukurydzy. Zdecydowanie delikatniejszy od serów wędzonych czy serów z mleka owczego. Znakomity z odrobiną żurawiny czy borówki brusznicy.
Ser o pięknym złoto-brązowym kolorze przypominający kolbę kukurydzy. Pachnący wędzeniem, delikatnie słony. Najlepiej smakuje z dodatkiem wyrazistej żurawiny.
Chociaż jogurtów na półkach sklepowych jest bez liku, warto sięgać po te w 100% naturalne. Dzięki zastosowaniu mleka o niezmienionej wartości biologicznej, ten kremowy jogurt jest nie tylko niezwykle smaczny, ale także obfituje w żywe kultury bakterii. To świetny pomysł na drugie śniadanie lub orzeźwiającą przekąskę po treningu.
Pyszna, gęsta śmietana to skarb w kuchni, ze względu na różnorodność zastosowań. Jest idealna do zup, sosów, deserów, wspaniale smakuje z pierogami z Bacówki. Wytwarzana z wysokiej jakości mleka od krów rasy czerwonej wypasanych na górskich pastwiskach. Śmietana nie zawiera zbędnych ulepszaczy w postaci pektyn, skrobi, mączki chleba świętojańskiego czy zagęstników.
Naturalny kefir to bogate źródło dobroczynnych kultur bakterii, a przy tym smaczny i sycący napój. Ma doskonały, kwaskowy smak – wyrazisty, ale współgrający z wieloma dodatkami. Warto wypróbować go jako bazę koktajli owocowych. Obecność bakterii probiotycznych w produkcie rozpoznać można po wydętym wieczku opakowania.
Pyszne połączenie smaków! Twaróg z ziołami to wyjątkowa kompozycja wysokiej jakości nabiału z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw.
Smakowity, świeży twaróg ręcznie formowany w klinek i odciskany w płótnie. Wyróżnia się doskonałym, kremowo-śmietankowym smakiem, a dzięki gładkiej konsystencji idealnie nadaje się do smarowania kanapek. Polecamy wypróbować jako składnik wiosennej sałatki!
Świeży twaróg wiejski o delikatnej konsystencji i świetnym, naturalnym smaku. To jeden z najbardziej wszechstronnych produktów w kuchni, doskonały solo, z przyprawami, jako nadzienie pierogowe lub składnik ciasta.
Ser z najlepszego, wiejskiego mleka, doskonały do zapiekania jak i na surowo. Świetny, delikatny smak i optymalna topliwość sprawiają, że lasagne z jego udziałem wyjdzie przepysznie. Polecamy wypróbować również jako składnik sałatek z pomidorami i bazylią lub w roli nadzienia do pasztecików.
Ser typu Mozzarella w wiórkach, wygodny i wszechstronny w użyciu. Sprawdzi się do pizzy, zapiekanek, sałatek i wszelkich dań na szybko. Pyszny, prawdziwie serowy smak, świetne właściwości topnienia i przyjemna ciągliwość sprawiają, że jest często wybierany przez wytrawnych smakoszy kuchni włoskiej.