Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Polecamy pyszne produkty nabiałowe, produkowane z najwyższej jakości mleka z regionalnych gospodarstw Beskidu Sądeckiego, Doliny Dunajca i Łemkowszczyzny. W ofercie masło, jogurt, kefir, śmietana oraz znakomite twarogi.
Delikatne masło z najwyższej jakości mleka. Masło extra ma kremową konsystencję i aksamitny, śmietankowy smak. Zamknięte w poręcznym opakowaniu. Zawartość tłuszczu 82%.
Wyjątkowe masło z najwyższej jakości mleka, ręcznie formowane w klasyczny kształt osełki. Dzięki kremowej konsystencji świetnie rozprowadza się na pieczywie. Oczarowuje autentycznym, śmietankowym smakiem i świeżym maślanym zapachem.
Ser góralski parzony, podpuszczkowy, z niepasteryzowanego mleka krowiego. Prawdziwe arcydzieło – niezwykle piękny warkocz plecionych nici serowych o delikatnym, lekko słonym smaku.
Nici serowe zaplecione w piękny warkocz o złoto-brązowym kolorze. Wędzone, o wyjątkowym smaku i aromacie. Wyśmienite jako słona przekąska, przystawka czy dodatek do lampki wina.
Ser góralski w postaci długich nitek, na Podhalu określany również jako korbacz. Wyśmienita przekąska serowa z mleka krowiego niepasteryzowanego. W odróżnieniu do sera owczego ma bardziej delikatny smak.
Nitki wędzone, a po góralsku korbacze to ser wprost stworzony na przekąskę czy przystawkę. Ser ten, mimo, że wędzony, ma łagodniejszy smak od oscypka, gdyż powstaje z mleka krowiego.
Miękkie, delikatne supełki serowe z niepasteryzowanego mleka krowiego. Gratka dla miłośników serowych przekąsek, idealne również jako składnik sałatki. Ser w postaci uroczych supełków ozdobi nie tylko świąteczny stół, ale i codzienny posiłek.
Wędzone supełki serowe z niepasteryzowanego mleka krowiego. Słony serek góralski w formie zgrabnego węzełka sprawdzi się jako przekąska czy ciekawy dodatek do wielu dań.
Ser biały, podpuszczkowy z niepasteryzowanego mleka krowiego, kształtem przypominający kolbę kukurydzy. Zdecydowanie delikatniejszy od serów wędzonych czy serów z mleka owczego. Znakomity z odrobiną żurawiny czy borówki brusznicy.
Ser o pięknym złoto-brązowym kolorze przypominający kolbę kukurydzy. Pachnący wędzeniem, delikatnie słony. Najlepiej smakuje z dodatkiem wyrazistej żurawiny.
Chociaż jogurtów na półkach sklepowych jest bez liku, warto sięgać po te w 100% naturalne. Dzięki zastosowaniu mleka o niezmienionej wartości biologicznej, ten kremowy jogurt jest nie tylko niezwykle smaczny, ale także obfituje w żywe kultury bakterii. To świetny pomysł na drugie śniadanie lub orzeźwiającą przekąskę po treningu.
Pyszna, gęsta śmietana to skarb w kuchni, ze względu na różnorodność zastosowań. Jest idealna do zup, sosów, deserów, wspaniale smakuje z pierogami z Bacówki. Wytwarzana z wysokiej jakości mleka od krów rasy czerwonej wypasanych na górskich pastwiskach. Śmietana nie zawiera zbędnych ulepszaczy w postaci pektyn, skrobi, mączki chleba świętojańskiego czy zagęstników.
Ponadto w ofercie:
Śmietana 12%
Naturalny kefir to bogate źródło dobroczynnych kultur bakterii, a przy tym smaczny i sycący napój. Ma doskonały, kwaskowy smak – wyrazisty, ale współgrający z wieloma dodatkami. Warto wypróbować go jako bazę koktajli owocowych. Obecność bakterii probiotycznych w produkcie rozpoznać można po wydętym wieczku opakowania.
Pyszne połączenie smaków! Twaróg z ziołami to wyjątkowa kompozycja wysokiej jakości nabiału z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw.
Smakowity, świeży twaróg ręcznie formowany w klinek i odciskany w płótnie. Wyróżnia się doskonałym, kremowo-śmietankowym smakiem, a dzięki gładkiej konsystencji idealnie nadaje się do smarowania kanapek. Polecamy wypróbować jako składnik wiosennej sałatki!
Świeży twaróg wiejski o delikatnej konsystencji i świetnym, naturalnym smaku. To jeden z najbardziej wszechstronnych produktów w kuchni, doskonały solo, z przyprawami, jako nadzienie pierogowe lub składnik ciasta.
Ser z najlepszego, wiejskiego mleka, doskonały do zapiekania jak i na surowo. Świetny, delikatny smak i optymalna topliwość sprawiają, że lasagne z jego udziałem wyjdzie przepysznie. Polecamy wypróbować również jako składnik sałatek z pomidorami i bazylią lub w roli nadzienia do pasztecików.
Ser typu Mozzarella w wiórkach, wygodny i wszechstronny w użyciu. Sprawdzi się do pizzy, zapiekanek, sałatek i wszelkich dań na szybko. Pyszny, prawdziwie serowy smak, świetne właściwości topnienia i przyjemna ciągliwość sprawiają, że jest często wybierany przez wytrawnych smakoszy kuchni włoskiej.