Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Makarony Bacówki powstają ze świeżych jaj, przy użyciu jedynie z naturalnych składników. Po ugotowaniu zachowują swój kształt oraz wspaniały, niepowtarzalny smak. W naszej ofercie znajdziecie wiele rodzajów makaronów na każdą okazję.
Smaczne, pulchne łazanki, w tradycyjnym połączeniu z kapustą i kiełbaską składają się na pyszne i szybkie danie obiadowe. Makaron jest wygodny w przygotowaniu i nie skleja się. Przygotowywany z naturalnych składników, ze świeżych jaj wybijanych ręcznie, bez barwników.
Drobniutki makaron zacierkowy o wspaniałym, delikatnym smaku. Rosół, pomidorowa, cebulowa… Każda zupa z jego dodatkiem to smakowa podróż w czasy dzieciństwa, prosto do babcinej kuchni, przepełnionej aromatem najlepszych, polskich dań.
Esencjonalny, sycący rosół to u wielu rodzin niedzielny klasyk. Tradycyjnie przygotowany makaron ze świeżych jaj to doskonałe dopełnienie, które sprawi, że rosół będzie smaczny i pożywny. Zachwyt domowników gwarantowany!
Makaron w kształcie nitek przyda się nie tylko do zup – można z niego przygotować świetna dania główne, także w typowo włoskim stylu. Powstały na bazie świeżych jaj, zachowuje swój kształt oraz wspaniały smak nawet po dłuższym gotowaniu. Mając tak dobrą podstawę, warto eksperymentować z dodatkami!
Makaron o nieco grubszych nitkach, dobry zarówno do zup, sałatek jak i dań głównych. Przygotowywany według sprawdzonego przepisu, nie skleja się i świetnie smakuje. Grubsze nitki sprawiają, ze jest bardzo sycący, a więc wystarczy dodać do niego ulubiony sos i szybki obiad gotowy!
Wstążka, czy z włoskiego “tagliatelle”, to rodzaj makaronu doskonały do dań obiadowych. Można z niego wyczarować pożywny obiad z kurczakiem w śmietanie, lekki lunch z cukinią i tuńczykiem lub kolorową sałatkę z miksem warzyw.
Klasyczny makaron jajeczny w kształcie płaskich wstążek o szerokości 1 cm, znany też szerzej jako włoskie Tagliatelle. Wyśmienity jako baza dań ze wszelkimi sosami, tradycyjnie podawany z sosem bolognese i parmezanem.
Makaron ze świeżych jaj w kształcie falbanek doskonale nadaje się do wszelkich dań obiadowych, także na słodko – podany z truskawkami i śmietaną podbije serca dzieci fantazyjnym kształtem i pysznym smakiem.
Wysokiej jakości makaron ze świeżych jaj w popularnym kształcie świderków. Ciasto makaronowe o średniej długości i spiralnym kształcie szerzej znane jest także jako włoskie Fusilli. Doskonały jako składnik zapiekanek, sałatek, sprawdzi się także jako dodatek do zupy czy sosu.
Pyszny makaron w formie sprężystych muszelek, przygotowywany z najlepszej pszenicy, na bazie świeżych jaj wbijanych ręcznie. Jest uniwersalny, posłuży za dobrą bazę do zapiekanek, dodatek do sałatek lub zup. Złocisty kolor i zabawny kształt przypadną do smaku tak małym, jak i dużym.