Jaja

Nie od dziś wiadomo, że warunki, w których chowane są kury, przekładają się na jakość i smak jaj, goszczących w naszej codziennej diecie. Oferujemy jaja od kur z wolnego wybiegu, jaja ekologiczne, a także jaja od zielononóżki, wyróżniające się zawartością wartości odżywczych.

Jaja przepiórcze

Jajka przepiórcze są bogate w fosfor, żelazo, cynk oraz witaminy z grupy B. Stanowią alternatywę dla osób uczulonych na białko jaj kurzych, zawierają również mniej cholesterolu niż jaja kurze.

  • Forma pakowania: wytłaczanka
  • Ilość w opakowaniu: 18 szt.

Jaja zielononóżki z wolnego wybiegu

Zielononóżka kuropatwiana zawdzięcza swą nazwę kolorowym nogom i upierzeniu podobnemu kuropatwie. Tę dawną, polską rasę wyróżnia nie tylko wygląd, ale także wysoka odporność na niskie temperatury oraz choroby. Jaja zielononóżki są równie wyjątkowe jak ona sama – cechują się obniżoną zawartością cholesterolu i stanowią bardzo cenne źródło wartości odżywczych.

  • Forma pakowania: wytłaczanka
  • Ilość w opakowaniu: 10 szt.

Jaja z wolnego wybiegu

Otwarta przestrzeń, świeże powietrze i zieleń pod dostatkiem. Kury z wolnego wybiegu żyją komfortowo, odwdzięczając się smacznymi i jakościowymi jajami. Produkty tej klasy oznaczone są symbolem “1”.

  • Forma pakowania: wytłaczanka
  • Ilość w opakowaniu: 10 szt.

Jaja ekologiczne

Jaja ekologiczne o najwyższej jakości, oznaczone symbolem “0”. Jajka pochodzą od kur żyjących w otwartej, zielonej przestrzeni, karmionych ekologiczną karmą.  Szczęśliwe nioski, chowane w ten sposób, przekazują nam pod skorupką najlepszy smak i najwięcej cennych składników.

  • Forma pakowania: wytłaczanka
  • Ilość w opakowaniu: 10 szt.