Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Swojskie wędliny wytwarzane bez dodatku zbędnych ulepszaczy, których receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie, cieszą się ogromnym zainteresowaniem wśród koneserów. Dzięki połączeniu wysokiej jakości mięsa, ziół, przypraw oraz starannemu procesowi parzenia czy wędzenia dostępne w Bacówce szynki, jak również kiełbasy bez konserwantów rozpieszczają kubki smakowe nawet najbardziej wymagających Klientów. Gorąco polecamy wpisane na Listę produktów Tradycyjnych topowe wędliny z Bacówki takie jak Kiełbasa swoja z Rajbrotu czy pyszna Kiełbasianka w słoiku.
Wyobraź sobie powoli wędzone bukowym i jabłoniowym dymem pęta Kiełbasy swojej z Rajbrotu albo wyrazistą w smaku, czosnkową Kiełbasę wsiową z dodatkiem delikatnej, rozpływającej się w ustach galaretki. Wiemy, że masz ochotę ich spróbować. A jeśli szukasz wyjątkowych wędlin bez konserwantów na święta — sprawdź nasz Schab pieczony ze śliwką, morelą lub ziołami, szynki, pasztety i wiele innych rarytasów. Gwarantujemy najwyższą jakość wykonania, świeżość i niezwykłe doznania kulinarne. Serdecznie zapraszamy na udane zakupy!
Delikatna szynka wieprzowa, wzbogacona cenną, bogatą w mikroelementy solą himalajską. Szynka w przekroju kusi soczystym plastrem z widoczną warstwą tłuszczyku. Naturalnie smaczna, stworzona zgodnie z filozofią tzw. czystej etykiety, w jej składzie nie znajdziemy konserwantów, glutaminianu sodu ani fosforanów.
Domowy żur z kiełbasą to jedna z tych potraw, które przywołują najlepsze wspomnienia. Odtworzenie tego wspaniałego smaku to nic prostszego. Wyborna, biała kiełbasa z Bacówki znakomicie sprawdzi się jako podstawa klasycznego żuru, nie tylko od święta! Przygotowywana bez dodatku konserwantów, pachnąca czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa dostępna w wersji parzonej lub surowej.
Smakoszy z zamiłowaniem do wyrazistych potraw zachwyci mocno czosnkowa Kiełbasa wsiowa. Jej sekret to nie tylko wyrazisty aromat, ale także wyjątkowo przyjemna konsystencja – miękkie kawałki mięsa otoczone delikatnym tłuszczykiem i galaretką. Palce lizać!
W otuleniu dymu z drewna buku i jabłoni, zawieszona na leszczynowych laskach, wędzi się wyborna Kiełbasa swoja. Przyprawiona czosnkiem, cebulą, majerankiem i pieprzem, stanowi specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę wśród wędlin. Produkt tradycyjny wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Suszona kiełbasa o apetycznym, czosnkowo-jałowcowym aromacie. Ten produkt charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi, a jest to zasługa dziczyzny, szlachetnego mięsa, niezwykle cenionego w staropolskiej tradycji kulinarnej.
Klasyka gatunku – soczysty schab wieprzowy pieczony z dodatkiem aromatycznej mieszanki ziół i przypraw. Produkt nie zawiera zbędnych substancji dodatkowych, w tym konserwantów. Doskonały do serwowania na zimno, jak również po podgrzaniu.
Krucha i soczysta wieprzowina wzbogacona dodatkiem owoców. Charakterystyczny smak suszonych śliwek oraz doskonale dobrana mieszanka ziół i przypraw to wyjątkowa kompozycja smakowa. Schab ze śliwką polecamy do serwowania na zimno, jak również po podgrzaniu.
Schab pieczony z morelą to wyjątkowo delikatna i aromatyczna wędlina z pyszną niespodzianką w środku. Apetyczny wygląd sprawia, że kolorowe plastry szybko znikają ze stołu. Produkt przygotowany w oparciu o sprawdzoną recepturę, bez zbędnych substancji dodatkowych ani konserwantów.
Szlachetny pasztet z królika to danie wyrafinowane, idealne na wyjątkową kolację. Niezależnie, na jakim stole się pojawi, zawsze będzie grał pierwsze skrzypce, rozkochując w sobie podniebienia znajomych i rodziny. Perfekcyjnie łączy się z czerwonym, wytrawnym winem.
Szynka z pieca wyróżnia się wyjątkowo soczystym wnętrzem i wyrazistą, lekko doprawioną skórką. Sprawdzona kompozycja majeranku, kminku i czosnku nadaje jej wyjątkowy aromat. Szlachetny, szary kolor wędliny to zasługa receptury, wykluczającej użycie sztucznych dodatków.
Mistrzowski pasztet z mięsa gęsiego, o kremowej konsystencji i wybornym aromacie. Swoim aksamitnym smakiem zachwyca zarówno wytrawnych smakoszy, jak i początkujących poszukiwaczy dobrej kuchni. Pięknie prezentuje się w zielonej, ziołowej dekoracji z rozmarynu lub tymianku.
Wyborna kiełbasa z linii produktów lipnickich to propozycja dla amatorów chudych mięs. Charakteryzuje się specyficznym, bogatym aromatem mięsa z lekką nutą wędzenia, w przekroju prezentuje charakterystyczne, szare oczko. Przygotowywana bez peklowania.
Wyjątkowy pasztet z dziczyzny to połączenie szlachetnego mięsa i starannie dobranych dodatków w postaci suszonych ziół i grzybów. Wyrazisty smak i delikatna konsystencja zapewniają najwyższą przyjemność delektowania tego specjału. Ze względu na swój wykwintny charakter, produkt ten jest częstym gościem na świątecznym stole.
Pasztet z lekkiego mięsa cielęcego to częsty faworyt, zarówno wśród małych jak i dużych amatorów pysznego jedzenia. Aksamitna konsystencja i subtelny, szlachetny smak czynią posiłek z jego udziałem prawdziwą przyjemnością. Pasztet cielęcy polecamy smakować szczególnie na świeżym pieczywie.
Połączenie wyrazistego mięsa ze słodką żurawiną owocuje prawdziwie wyśmienitym smakiem, docenianym nawet przez najwybredniejsze podniebienia. Raz zaproszony na stół, bez wątpienia stanie się jego częstym gościem.
Indycze mięso, cenione za delikatny smak, idealnie odnajduje się w codziennej diecie. Wygodna forma pasztetu zapewnia łatwe i szybkie smarowanie, a doskonały smak produktu nie pozwala się nim znudzić. W opinii koneserów wyśmienicie łączy się z ćwikłą. Smacznego!
Pasztety odświętne to wspomnienia dzieciństwa zaklęte w smakach. Wystawne potrawy, rodzinne biesiadowanie, doskonała kuchnia… Klasyczny pasztet wieprzowy o odświętnym charakterze przywodzi na myśl najpiękniejsze chwile, a jego pyszny smak zostaje w pamięci na długo.
Polskie świąteczne tradycje mają wyjątkowy charakter i nie wyobrażamy ich sobie bez równie wyjątkowych potraw. Aksamitny pasztet o głębokim smaku, wzbogaconym wyrazistym smakiem śliwki, podbije serca całej rodziny i wspaniale wzbogaci domowe menu, nie tylko od święta.
Szlachetna pieczeń klasy Premium, z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Obficie natarty mieszanką kminku, majeranku i czosnku, zachwyca nie tylko smakiem doskonałego mięsa, ale także niezwykle kuszącym, ziołowym aromatem.
Delikatny pasztet z mięsa cielęcego z dodatkiem wieprzowiny wzbogacony o aromatyczne przyprawy. Rarytas wśród pasztetów o łagodnym smaku i puszystej konsystencji. Idealnie komponuje się ze świeżym, chrupiącym pieczywem.
Wyrazisty i intensywny w smaku pasztet wzbogacony nutami leśnych grzybów. Doskonała propozycja dla smakoszy dziczyzny – zawiera 51% mięsa z dzika. Produkt bez dodatku konserwantów.
Gęsina jest jednym z najszlachetniejszych drobiowych mięs, choć jest dość tłusta, to również bogata w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe. Umiejętnie przygotowana i doprawiona stanowi niebywały przysmak. Pasztet z gęsiną to kwintesencja smaku gęsiny. Produkt bez dodatku substancji konserwujących.
Szlachetne, delikatne indycze mięso w połączeniu z suszonymi warzywami, tworzy kompozycję pełną smaku i aromatu. Pasztet drobiowy idealnie smakuje na kromce świeżego pieczywa, sprawdzi się także jako składnik farszu w pierogach czy pasztecikach. Produkt nie zawiera dodatku konserwantów.
Mięso królicze jest niezwykle delikatne, soczyste a przy tym wyśmienite w smaku. W formie optymalnie doprawionego pasztetu daje ciekawą kompozycję smaków, która doskonale łączy się z wieloma dodatkami. Produkt bez dodatku substancji konserwujących.
Klasyczny salceson, tworzony według receptury opartej na wysokiej jakości podrobach wieprzowych. Doprawiony z wyczuciem przez mistrza wędliniarskiego, ma wyśmienity smak wiejskiej wędliny.
Kapitalny boczek o apetycznym aromacie ziół, z wyczuwalnym czosnkowym akcentem. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni, jego pysznym smakiem można rozpieszczać podniebienie na wiele różnych sposobów. Sprawdza się również w roli stylowej przekąski biesiadnej.
Wieprzowe mięso wzbogaciliśmy dodatkiem równie pysznej cielęciny. Kto zechce spróbować tego połączenia, na pewno nie zawiedzie się wybornym smakiem i aromatem wędzonej, wieprzowo-cielęcej kiełbasy.
Klasyczna, pieczona pierś z kurczaka to coś, co doceni każdy miłośnik dobrego drobiu. Ta tworzona z polskiego mięsa, aromatyczna wędlina klasy Premium, znakomicie komponuje się z wszelkimi dodatkami. Polecamy do dań obiadowych, sałatek a także na kanapkę.
Rewelacyjna rolada z kurczaka, wspaniale doprawiona odpowiednią mieszanką przypraw. Gdy już raz rozsmakujecie się w tym drobiowym specjale, stanie się on częstym gościem w domowym menu.
Wyjątkowo delikatne i kruche parówki cielęco-wieprzowe. Wysoka zawartość cielęciny 52%, wpływa na walory smakowe produktu oraz sprawia, że jest on wymarzoną przekąską dla dzieci i osób na diecie, również bezglutenowej. Produkt wysokiej jakości, wyróżniony Godłem Promocyjnym Agro Polska, zdobywca nagród w kategorii “produkt tradycyjny” na VII Międzynarodowych Targach żywności Ekologicznej
i Regionalnej.
Wyborna Kiełbasa swoja, zamknięta w wygodnym słoju. Przyprawiona specjalnie dobraną kompozycją przypraw z ziołowymi nutami, stanowi specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę dla koneserów pysznych wędlin.