Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Jeśli jesteś miłośnikiem polskich wędlin, przygotowywanych z wysokiej jakości mięsa, wędzonych dymem w małopolskiej wędzarni – jesteś w doskonałym miejscu! U nas znajdziesz wyśmienite, swojskie kiełbasy takie jak Kiełbasa swoja z Rajbrotu wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych i inne przepyszne wędliny. Kiełbasy z Bacówki to idealny wybór zarówno na danie główne, jak i samodzielną przekąskę czy dodatek do kanapki. Dzięki unikalnym recepturom i odpowiednio dobranym przyprawom świetnie smakują i komponują się z wieloma innymi produktami.
Każdy smakosz doskonałej jakości kiełbas i wędlin znajdzie tu coś dla siebie. Oferujemy zachwycające kruchością kiełbasy i kabanosy wieprzowe – podsuszane i parzone, klasyczne kiełbasy na grilla, a także długodojrzewające wędliny dla koneserów. W naszych propozycjach nie mogło również zabraknąć wyrobów z dziczyzną – na przykład suchej kiełbasy myśliwskiej czy kabanosów z jelenia.
Kabanos to dobrze znana i lubiana zakąska. Przyrządzany z selekcjonowanego, średnio rozdrobnionego mięsa, ze szczyptą przypraw dla doskonałego, wyrazistego smaku, zamknięty w eleganckiej tubie stanowi pomysł na smaczny i estetyczny prezent.
Kiełbasa krakowska zachwyca kruchością, którą zyskuje w procesie wędzenia i suszenia w optymalnych warunkach naszej wędzarni. Sucha krakowska ceniona jest za wyborny smak i aromat. Zamknięta w estetycznej tubie stanowi doskonały pomysł na podarunek z Polski.
Smakoszy z zamiłowaniem do wyrazistych potraw zachwyci mocno czosnkowa Kiełbasa wsiowa. Jej sekret to nie tylko wyrazisty aromat, ale także wyjątkowo przyjemna konsystencja – miękkie kawałki mięsa otoczone delikatnym tłuszczykiem i galaretką. Palce lizać!
W otuleniu dymu z drewna buku i jabłoni, zawieszona na leszczynowych laskach, wędzi się wyborna Kiełbasa swoja. Przyprawiona czosnkiem, cebulą, majerankiem i pieprzem, stanowi specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę wśród wędlin. Produkt tradycyjny wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Suszona kiełbasa o apetycznym, czosnkowo-jałowcowym aromacie. Ten produkt charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi, a jest to zasługa dziczyzny, szlachetnego mięsa, niezwykle cenionego w staropolskiej tradycji kulinarnej.
Kabanos, a po naszemu gazdowski snurek, to dobrze znana i lubiana zakąska. Kabanosy wieprzowe z Bacówki przyrządzamy z selekcjonowanego, średnio rozdrobnionego mięsa, nie zapominając o szczypcie przypraw dla doskonałego, idealnie pikantnego smaku.
Delikatny, kruchy kabanos klasy Premium, przygotowywany z mięsa jeleniego z dodatkiem łopatki i boczku wieprzowego. Po wędzeniu zimnym dymem jeszcze przez kilka dni nabiera specyficznej, cenionej przez koneserów kruchości. Produkt wyróżniony znakiem Jakość, Tradycja.
Jego subtelny smak i aromat wędzenia zachwycą zarówno miłośników drobiowych wyrobów, jak i tych szukających alternatywy dla klasycznych mięsnych przysmaków. Kruchy kabanos z delikatnego mięsa drobiowego sprawdzi się jako element lunchboxa, dodatek do deski wędlin lub jako szybka przekąska w ciągu dnia.
Myśliwska sucha to bezbłędne połączenie najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem dziczyzny. To co ją wyróżnia, to rzadko spotykana kruchość, a także nieco krótszy, charakterystyczny kształt.
Idealnie wyważone połączenie mięsa wieprzowego i wołowego, z charakterystycznym jałowcowym aromatem. Swoją wyrazistość i kruchość zawdzięcza starannym procesom wędzenia, parzenia i podsuszania.
Wyborna kiełbasa z linii produktów lipnickich to propozycja dla amatorów chudych mięs. Charakteryzuje się specyficznym, bogatym aromatem mięsa z lekką nutą wędzenia, w przekroju prezentuje charakterystyczne, szare oczko. Przygotowywana bez peklowania.
Domowy żur z kiełbasą to jedna z tych potraw, które przywołują najlepsze wspomnienia. Odtworzenie tego wspaniałego smaku to nic prostszego. Wyborna, biała kiełbasa z Bacówki znakomicie sprawdzi się jako podstawa klasycznego żuru, nie tylko od święta! Przygotowywana bez dodatku konserwantów, pachnąca czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa dostępna w wersji parzonej lub surowej.
Wyborne kabanosy mini, wędzone i podsuszane. Wzbogacone wyrazistą nutą papryczki chili, stanowią oryginalną zagryzkę, nieodłączny składnik udanej imprezy.
Wyborna kiełbasa śląska sprawdza się jako danie główne, przystawka lub pyszny dodatek do zupy. Dobra do grillowania, parzenia i do podawania na surowo. Wyjątkowo dobrze smakuje z dodatkiem chrzanu tartego z Bacówki.
Ta klasyczna, parzona i lekko podwędzana kiełbasa to obowiązkowa pozycja w ogniskowo-grillowym menu. Najlepiej smakuje właśnie z ognia, ujawniając pełnię aromatu z nutami czosnku i pieprzu.
Podwawelski klasyk, przyrządzany z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Kiełbasa poddana została procesom wędzenia i parzenia oraz wzbogacona staranie skomponowaną mieszanką przypraw, dzięki którym pachnie i smakuje tak apetycznie.
Pogórzańska to kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego, przyprawiona autorską mieszanką przypraw. Kiełbasa pogórzańska stanowi wyborne urozmaicenie codziennych posiłków. Idealna na zimno i na ciepło.
Wieprzowe mięso wzbogaciliśmy dodatkiem równie pysznej cielęciny. Kto zechce spróbować tego połączenia, na pewno nie zawiedzie się wybornym smakiem i aromatem wędzonej, wieprzowo-cielęcej kiełbasy.
Wyborna kiełbasa wieprzowo-wołowa z dodatkiem aromatycznych przypraw. Wyjątkowo smaczna za sprawą mięsa wołowego, które wpływa nie tylko na walory smakowe produktu, ale i piękny kolor. Produkt sezonowy dostępny w okresie grillowym.
Wyśmienita kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona. Żywiecka swój smak zawdzięcza procesowi wędzenia a znakomitą kruchość zyskuje podczas podsuszania. Jest to doskonały wybór na kanapki, sprawdzi się jednak także jako składnik wielu dań.
Surowa, suszona kiełbasa wołowa o pikantnym charakterze. Chorizo jako rodzaj kiełbasy pochodzi z Hiszpanii, stąd też jej ognista natura. Chorizo, niezwykle aromatyczna wędzona kiełbasa, sprawdzi się zarówno jako samodzielna przekąska, przystawka, dodatek do sałatki czy leczo.
Polska suszona kiełbasa to klasyka gatunku. Oczarowuje podniebienie pysznym, mięsnym smakiem z wyważonym akcentem w postaci specjalnie dobranych przypraw. Świetnie smakuje solo lub na chlebie z masłem.
Klasyczna kiełbasa krakowska zachwyca kruchością, którą zyskuje w procesie wędzenia i suszenia, w optymalnych warunkach bacówkowej wędzarni. Ceniona za wyborny smak i aromat.
Salami z pieprzem to kiełbasa wędzona i podsuszana. Jest doskonała na zimno jako przekąska, w sałatkach, a także jako składnik kanapek. Kiełbasa z pieprzem z pewnością zadowoli miłośników mocniejszych akcentów smakowych.
Salami cygańskie to wędzona kiełbasa wieprzowa, drobno rozdrobniona, która zachwyca swoim intensywnym smakiem. Sprawdzi się jako dodatek do kanapek lub solo na desce wędlin.
Znakomity przysmak śniadaniowy. Delikatne serdelki z mięsa wieprzowego z dodatkiem wołowiny i aromatycznych przypraw, wyjątkowo soczyste, doskonałe na ciepło.
Doskonała propozycja na szybkie śniadanie lub ciepłą kolację. Frankfurterki, czyli cienkie kiełbaski wieprzowe, wprost idealnie komponują się z odrobiną musztardy. Najlepiej smakują podawane na gorąco.
W formie przypominają Frankfurterki, ale nie dajcie się zwieść. Ich doskonały, lekko paprykowy smak i mistrzowska jakość wyraźnie wskazują na rajbrockie pochodzenie. Te pyszne, cienkie kiełbaski świetnie smakują zarówno na zimno jak i na ciepło, gotowane czy grillowane, stwarzając wiele możliwości podania.
Amatorzy subtelnych smaków pokochają kiełbaski z delikatnego mięsa króliczego. Niezwykle pyszne, wyśmienite jako propozycja na smaczne śniadanie, stanowią doskonały przysmak dla całej rodziny.
Soczyste kiełbaski wieprzowe w chrupiącej osłonce to doskonały wybór na każdą porę dnia. Ich wyjątkowy smak sprawia, że świetnie nadają się na śniadanie, grillowanie czy jako przekąska na przyjęcia. Podawane na gorąco, najlepiej komponują się z francuską Musztardą Jaśnie Pana lub keczupem.
Przysmak o delikatnej konsystencji i pysznym smaku. Idealne na śniadanie i kolację, na zimno lub na ciepło. Polecamy stworzyć z nich fantazyjne koreczki z serem i warzywami. Palce lizać!
Wyjątkowo delikatne i kruche parówki cielęco-wieprzowe. Wysoka zawartość cielęciny 52%, wpływa na walory smakowe produktu oraz sprawia, że jest on wymarzoną przekąską dla dzieci i osób na diecie, również bezglutenowej. Produkt wysokiej jakości, wyróżniony Godłem Promocyjnym Agro Polska, zdobywca nagród w kategorii “produkt tradycyjny” na VII Międzynarodowych Targach żywności Ekologicznej
i Regionalnej.
Wyborne parówki z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Wysoka zawartość (92%) mięsa z szynki wieprzowej wpływa na walory smakowe produktu. Ich delikatny smak podkreśliliśmy dobrze wyważoną kompozycją przypraw. Sprawdzą się w każdej roli – jako samodzielna przekąska, z dowolnym sosem, w cieście lub bułce.
Wyborna Kiełbasa swoja, zamknięta w wygodnym słoju. Przyprawiona specjalnie dobraną kompozycją przypraw z ziołowymi nutami, stanowi specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę dla koneserów pysznych wędlin.
Smakowita Kiełbasa krakowska, ceniona za wyborny smak i aromat. Zamknięta w poręcznym słoju, będzie doskonałym wyborem, gdy zechcecie zabrać w podróż trochę doskonałego, regionalnego smaku. Produkt tradycyjny, wyróżniony znakiem Jakość, Tradycja.
Jeżeli szukasz wyśmienitych, aromatycznych kiełbas bez konserwantów, koniecznie spróbuj produktów z Bacówki. Pyszna wieprzowa z cielęciną, biała do żuru czy chuda lipnicka to tylko niektóre z naszych propozycji znakomitych wyrobów mięsnych. Kiełbasa z dziczyzną, kiełbasianka w słoiku czy tradycyjna kiełbasa swoja z Rajbrotu czekają, aż znajdziesz dla nich miejsce na swoim stole. W ofercie również szeroki wybór pasztetów oraz pieczonych mięs bez dodatku substancji konserwujących.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Klientów, serię produktów bez glutenu oznaczyliśmy tak, by osoby będące na diecie eliminacyjnej mogły w łatwy sposób dokonać właściwego wyboru. Wśród naszych propozycji znalazły się prawdziwe przysmaki, na przykład kiełbasa krakowska sucha, szynkowa premium, podgórzańska, podwawelska, serdelki, kabanosy wieprzowe oraz wiele innych. Zapraszamy!
W naszej polskiej kulturze kiełbasa zajmuje wyjątkowe miejsce pośród wyrobów spożywczych z wielowiekowymi tradycjami. Trudno wyobrazić sobie bez niej wielkanocny koszyczek ze święconką, świąteczny żurek, ale też majowy grill, rozgrzewające leczo albo biesiadę w wiejskim stylu. W Bacówce czeka na Ciebie duży wybór pysznych kiełbas produkowanych z różnych rodzajów mięsa — drobiowego, wieprzowego, wołowego, cielęcego, ale też z królika i dziczyzny. Serdecznie zapraszamy do skosztowania kiełbas!
Dobra kiełbasa łączy w sobie idealne proporcje mięsa i tłuszczu, jak również aromatyczne przyprawy. W zależności od metody produkcji, zastosowanych składników czy technik wędzenia uzyskuje się rozmaite rodzaje pysznych kiełbasek, w tym białą, idealną do żuru, śląską polecającą się na grilla, zagryzki biesiadne podawane do piwa, parówki doskonałe na śniadanie albo krakowską, która pokrojona w plastry uświetni każdą kanapkę. Wybór jest bardzo duży, dlatego zachęcamy do spróbowania wszystkich kiełbas z Bacówki, by wybrać swoje ulubione smaki!