Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Zapraszamy na ucztę pod chmurką! Na rozgrzany ruszt polecamy znakomite mięsa, kiełbasy i dodatki z oferty Bacówki. Apetycznie zarumienione kiełbaski z przyjemnie chrupiąca skórką, doskonale doprawione mięsa oraz znakomite dodatki jak musztarda z miodem czy ketchup dla dzieci, na pewno uświetnią czas spędzony z rodziną i przyjaciółmi. Oferta sezonowa.
Wyśmienite, kruche ogóreczki z chili i czosnkiem. Doskonałe jako dodatek do dań z grilla czy tradycyjnego obiadu. Podkręcą smak zwykłej kanapki, tworząc przysmak, od którego trudno się oderwać.
Wyjątkowa, pikantna salsa paprykowa bez dodatku substancji konserwujących, żelujących ani barwników. Salsa doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, serami oraz wędlinami, sprawdzi się też jako ognisty dodatek do pizzy czy zapiekanek.
Czerwona cebula karmelizowana na bazie cukru trzcinowego oraz miodu z dodatkiem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wyśmienity dodatek o wyrazistym smaku, doskonały do serów, ale również do mięs na zimo i na ciepło. Harmonijnie dobrana kompozycja składników najwyżej jakości, wyśmienicie podkreśla smak i aromat serwowanych potraw. Zamknięta w poręcznym słoiczku sprawdzi się także podczas grillowania na świeżym powietrzu.
Biała kiełbasa, zwinięta w atrakcyjną formę ślimaka, staje się hitem każdej grillowej biesiady. Stworzona z wysokiej jakości mięsa, dobrze doprawiona, po podgrzaniu kusi prawdziwie smakowitym aromatem.
Nasza pikantna propozycja na rozgrzany ruszt. Doskonałe kiełbaski wieprzowe z wyczuwalnym czarnym i zielonym pieprzem, który nadaje im niepowtarzalny ognisty charakter. Idealnie komponują się z salsą paprykową czy pikanym keczupem.
Soczyste kiełbaski o chrupiącej skórce, w zachwycającym duecie smakowym ze szpinakiem. Na grillu w pełni rozwijają swój aromat, kusząc małych i dużych smakoszy do spróbowania. Pysznie smakują zarówno z rozmaitymi sosami jak i bez dodatków.
Swojski krupniok przygotowany na bazie kaszy gryczanej. To właśnie ona nadaje kaszance głęboki, ciemny kolor i wzbogaca ją w cenne składniki odżywcze. Produkt doskonale nadaje się do pieczenia i grillowania.
Krupniocki, w śląskiej tradycji podawane na wszelkich rodzinnych uroczystościach, dziś królują także w codziennym jadłospisie. Przyrządzamy je z kaszy jęczmiennej, według sprawdzonej receptury. Wspaniale smakują zarówno pieczone, jak i grillowane.
Świeży, naturalny i delikatny ser ze 100% mleka owczego. Każdy, kto choć raz skosztował tradycyjnego, oryginalnego sera owczego, podziela zachwyt nad jego smakiem. Wersja biała ma równie wielu fanów, co popularny, wędzony odpowiednik – polecamy spróbować obu! 100% ser owczy podpuszczkowy.
Ser 100% owczy podpuszczkowy, wędzony. Sery o walcowatym kształcie, które górale nazywają “gołkami”, swoje charakterystyczne zdobienia zawdzięczają drewnianym formom, w których są kształtowane. Łatwo pokroić je w plastry i dozować jako przekąskę… Ale, uwaga! Pyszny smak może sprawić, że natychmiast znikną ze stołu.
Ten słony, owczy serek o szyszkowym kształcie to niewątpliwie kulinarna ikona Podhala. Dzięki niewielkiemu rozmiarowi jest doskonałą, kieszonkową przekąską, ale równie wyśmienicie smakuje grillowany lub smażony. Wytwarzany z mleka owczego, swój ciemny kolor i trwałość zawdzięcza wędzeniu.
Sos tatarski to wspaniały produkt przygotowany na bazie sosu majonezowego z dodatkiem pieczarek i ogórków konserwowych.
Jest doskonałym dodatkiem do kanapek, śledzi, zimnych mięs czy potraw z ziemniaków.
Wspaniały kremowy sos przygotowany na bazie sosu majonezowego z dodatkiem ogórków konserwowych i cebuli marynowanej oraz polskiego czosnku. Smak podkreśla subtelnie dobrana mieszanka przypraw. Doskonały do potraw pieczonych, mięs z rusztu lub jako podstawa do dipów.
Doskonały, mocno pikantny keczup zachwyca smakiem dojrzałych pomidorów i wspaniałym aromatem. Ostrości nadaje mu odpowiednio wyważony dodatek papryki i starannie dobranych przypraw. Śmiało można smarować nim kanapki, spód pizzy lub wzbogacić nim ulubiony, domowy sos pomidorowy.
Keczup przygotowany z wysokiej jakości, soczystych pomidorów. Urzeka łagodnym, ale mocno pomidorowym smakiem i wspaniałym aromatem. Świetnie wzbogaca smak kanapek, pizzy, zapiekanek i wielu innych potraw. To produkt wielozadaniowy, przydatny w każdej kuchni.
Ketchup łagodny na miodzie, bez dodatku cukru czy innych substancji słodzących. Pachnący pomidorami i kompozycją naturalnych przypraw. Lekko słodki, delikatny, sprawdzi się jako dodatek dla dzieci.
Musztarda Jaśnie Pana ma łagodny smak oraz apetyczną konsystencję z grubym ziarnem białej i czarnej gorczycy. Może być efektowną dekoracją serwowanych potraw oraz znakomitym dodatkiem do sosów sałatkowych.
Musztarda Chłopska Stołowa to idealne połączenie wyśmienitych przypraw, gorczycy białej, kurkumy. Kremowy, wyrazisty smak nadaje charakteru każdej potrawie. Świetnie komponuje się ze smakiem pikantnych wędlin czy mięs.
Musztarda Plebana wyróżnia się łagodnym, lekko chrzanowym smakiem. Idealnie smakuje w połączeniu z wędlinami i kiełbaskami, wzbogacając głębię smaku serwowanych potraw.
Musztarda Bartnika ma delikatny, lekko słodki smak. Dzięki perfekcyjnemu połączeniu gorczycy, polskiego miodu oraz kompozycji starannie dobranych przypraw nadaje niepowtarzalny smak każdej potrawie.
Ciepłe, letnie dni to idealny czas, by spędzać relaksujące popołudnia lub wieczory w towarzystwie najbliższych przy wspaniałych aromatach grillowanych mięs. Spotkanie na świeżym powietrzu, czy to w formie rodzinnego grilla, czy imprezy ze znajomymi, to nieodłączna część lata, ale by zadbać o doskonałą atmosferę, warto postawić na produkty wysokiej jakości wyróżniające się prawdziwie niepowtarzalnymi smakami. Właśnie takie wędliny grillowe oferujemy w Bacówce.
Przygotowaliśmy ofertę wspaniałych mięs, które bez wątpienia zachwycą każdego, nawet najbardziej wybrednego smakosza. Wędliny grillowe z Bacówki najpierw przyciągają pięknymi zapachami, a po zdjęciu z rusztu momentalnie podbijają podniebienie niezwykłymi smakami. Proponujemy między innymi pikantne kiełbaski grillowe z pieprzem, które rozpalą kubki smakowe, soczystą karkówkę z lekką nutą chili, cenione na Śląsku krupniocki czy delikatną białą kiełbasę.
Chociaż same wędliny grillowe z Bacówki zachwycają wyjątkowymi smakami i aromatami, to w połączeniu ze smakowitymi dodatkami nabierają zupełnie nowego wymiaru. Do mięsa z rusztu polecamy na przykład pikantny keczup, musztardę stołową, salsę paprykową czy czerwoną cebulę karmelizowaną na cukrze trzcinowym i miodzie. Nasze produkty znakomicie sprawdzą się jednak nie tylko jako uzupełnienie smaku wędlin grillowych można je wykorzystać także do serów, zapiekanek, pizzy albo kanapek.
Przyrumieniona, krucha wieprzowina prosto z grilla, soczyste białe kiełbaski z dodatkiem szpinaku, aromatyczna kaszanka na bazie kaszy gryczanej wędliny grillowe z naszej masarni sprawią, że czas spędzony w towarzystwie najbliższych stanie się nie tylko niezapomniany, lecz także pełen niezwykłych smaków. Oferowane produkty to gwarancja wysokiej jakości, która zadowoli amatorów grilla w każdym wieku. Zapraszamy!