Treść przeznaczona dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat?
Od kilku lat, w odpowiedzi na potrzeby konsumentów, Bacówka rozszerza ofertę produktów o wysokiej jakości wyroby bezglutenowe, oznaczone znakiem „BEZ GLUTENU”. Produkty bezglutenowe sprzedawane są wyłącznie w całości, w oryginalnych, hermetycznie zamkniętych opakowaniach. Wędliny sprzedawane na wagę, po otwarciu opakowania, z racji kontaktu z innymi produktami nie są już produktami polecanymi dla osób uczulonych na gluten.
Przepyszna szynka bezglutenowa z wysoką zawartością białka. Przyrządzana ze 120 g mięsa na 100 g produktu, bez dodatku cukru. Polecana szczególnie dla osób aktywnych fizycznie.
Indycze mięso ma niewątpliwie wiele zalet – jest smaczne, niskokaloryczne. U nas powstaje ze szczególną troską o wspaniały aromat i smak, tak, by zachwycić każdego pasjonata dobrej kuchni.
Delikatna szynka wieprzowa, wzbogacona cenną, bogatą w mikroelementy solą himalajską. Szynka w przekroju kusi soczystym plastrem z widoczną warstwą tłuszczyku. Naturalnie smaczna, stworzona zgodnie z filozofią tzw. czystej etykiety, w jej składzie nie znajdziemy konserwantów, glutaminianu sodu ani fosforanów.
Kiełbasa krakowska zachwyca kruchością, którą zyskuje w procesie wędzenia i suszenia w optymalnych warunkach naszej wędzarni. Sucha krakowska ceniona jest za wyborny smak i aromat. Zamknięta w estetycznej tubie stanowi doskonały pomysł na podarunek z Polski.
Kabanos to dobrze znana i lubiana zakąska. Przyrządzany z selekcjonowanego, średnio rozdrobnionego mięsa, ze szczyptą przypraw dla doskonałego, wyrazistego smaku, zamknięty w eleganckiej tubie stanowi pomysł na smaczny i estetyczny prezent.
Domowy żur z kiełbasą to jedna z tych potraw, które przywołują najlepsze wspomnienia. Odtworzenie tego wspaniałego smaku to nic prostszego. Wyborna, biała kiełbasa z Bacówki znakomicie sprawdzi się jako podstawa klasycznego żuru, nie tylko od święta! Przygotowywana bez dodatku konserwantów, pachnąca czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa dostępna w wersji parzonej lub surowej.
Smakoszy z zamiłowaniem do wyrazistych potraw zachwyci mocno czosnkowa Kiełbasa wsiowa. Jej sekret to nie tylko wyrazisty aromat, ale także wyjątkowo przyjemna konsystencja – miękkie kawałki mięsa otoczone delikatnym tłuszczykiem i galaretką. Palce lizać!
W otuleniu dymu z drewna buku i jabłoni, zawieszona na leszczynowych laskach, wędzi się wyborna Kiełbasa swoja. Przyprawiona czosnkiem, cebulą, majerankiem i pieprzem, stanowi specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę wśród wędlin. Produkt tradycyjny wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kabanos, a po naszemu gazdowski snurek, to dobrze znana i lubiana zakąska. Kabanosy wieprzowe z Bacówki przyrządzamy z selekcjonowanego, średnio rozdrobnionego mięsa, nie zapominając o szczypcie przypraw dla doskonałego, idealnie pikantnego smaku.
Delikatny, kruchy kabanos klasy Premium, przygotowywany z mięsa jeleniego z dodatkiem łopatki i boczku wieprzowego. Po wędzeniu zimnym dymem jeszcze przez kilka dni nabiera specyficznej, cenionej przez koneserów kruchości. Produkt wyróżniony znakiem Jakość, Tradycja.
Soczysty Bocuś Bacowski to owoc peklowania w starannie dobranych, aromatycznych przyprawach i delikatnego wędzenia dymem bukowym. Poszukiwaczom prawdziwego, bogatego smaku boczku polecamy bez wahania właśnie nasz bocuś.
Suszona kiełbasa o apetycznym, czosnkowo-jałowcowym aromacie. Ten produkt charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi, a jest to zasługa dziczyzny, szlachetnego mięsa, niezwykle cenionego w staropolskiej tradycji kulinarnej.
Doskonała szynka lipnicka o bogatym, smakowitym aromacie mięsa z lekką nutą wędzenia. Delikatne rozwarstwia się przy krojeniu, co jest charakterystyczne dla wędlin o zachowanej strukturze mięśni. Również dzięki temu pięknie wygląda ułożona w plastrach na półmisku czy na kanapce.
Klasyka gatunku – soczysty schab wieprzowy pieczony z dodatkiem aromatycznej mieszanki ziół i przypraw. Produkt nie zawiera zbędnych substancji dodatkowych, w tym konserwantów. Doskonały do serwowania na zimno, jak również po podgrzaniu.
Swojski krupniok przygotowany na bazie kaszy gryczanej. To właśnie ona nadaje kaszance głęboki, ciemny kolor i wzbogaca ją w cenne składniki odżywcze. Produkt doskonale nadaje się do pieczenia i grillowania.
Myśliwska sucha to bezbłędne połączenie najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem dziczyzny. To co ją wyróżnia, to rzadko spotykana kruchość, a także nieco krótszy, charakterystyczny kształt.
Idealnie wyważone połączenie mięsa wieprzowego i wołowego, z charakterystycznym jałowcowym aromatem. Swoją wyrazistość i kruchość zawdzięcza starannym procesom wędzenia, parzenia i podsuszania.
Szynka z pieca wyróżnia się wyjątkowo soczystym wnętrzem i wyrazistą, lekko doprawioną skórką. Sprawdzona kompozycja majeranku, kminku i czosnku nadaje jej wyjątkowy aromat. Szlachetny, szary kolor wędliny to zasługa receptury, wykluczającej użycie sztucznych dodatków.
Wyborne kabanosy mini, wędzone i podsuszane. Wzbogacone wyrazistą nutą papryczki chili, stanowią oryginalną zagryzkę, nieodłączny składnik udanej imprezy.
Mistrzowska karkówka długodojrzewająca, suszona i bardzo subtelnie wędzona zimnym dymem. Wspaniale wzbogaci dietę, a co najważniejsze – rozszerzy menu o wyjątkowy, niepowtarzalny smak i aromat.
Wyborna kiełbasa z linii produktów lipnickich to propozycja dla amatorów chudych mięs. Charakteryzuje się specyficznym, bogatym aromatem mięsa z lekką nutą wędzenia, w przekroju prezentuje charakterystyczne, szare oczko. Przygotowywana bez peklowania.
Szynka długodojrzewająca to wyśmienita szynka z gatunku surowych, długo dojrzewających, w smaku przypominająca parmeńską. Ręcznie selekcjonowane mięso poddajemy suszeniu a następnie wędzeniu zimnym dymem. Za sprawą specjalnej mieszanki przypraw nabiera specyficznego aromatu i smaku tak wyjątkowego, że żal byłoby nie skosztować!
Wyborna szynka z gatunku surowych, długo dojrzewających, w smaku przypominająca parmeńską. Suszona, a następnie wędzona zimnym dymem. Doskonale doprawiona, krojona, zamknięta w poręcznym kartoniku.
Pyszny boczek wędzony z Bacówki, zamknięty w złocistej skórce, przydaje się w kuchni na każdym kroku. Pieczony, duszony, gotowany, z grilla czy w zupie grochowej… Niezależnie od zastosowania, zawsze będzie stanowił pyszną przekąskę lub cenny dodatek do przygotowywanej potrawy.
Podwawelski klasyk, przyrządzany z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Kiełbasa poddana została procesom wędzenia i parzenia oraz wzbogacona staranie skomponowaną mieszanką przypraw, dzięki którym pachnie i smakuje tak apetycznie.
Szlachetna pieczeń klasy Premium, z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Obficie natarty mieszanką kminku, majeranku i czosnku, zachwyca nie tylko smakiem doskonałego mięsa, ale także niezwykle kuszącym, ziołowym aromatem.
Szołdra po staropolsku znaczy tyle co szynka wieprzowa. Szołdra z Rajbrotu to doskonała, soczysta szynka wieprzowa wędzona dymem bukowo-olchowym. Proces i metoda wytwarzania Szołdry nie uległy zmianie na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Peklowanie mięsa odbywa się w tradycyjnej zalewie, w skład której wchodzą przyprawy takie jak: ziarna pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy czy czosnek. Peklowanie trwa kilka dni, następnie szynkę formuje się i nadaje jej kształt poprzez ręczne sznurowanie. Szołdra wpisana jest na Listę produktów tradycyjnych województwa małopolskiego.
Pogórzańska to kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego, przyprawiona autorską mieszanką przypraw. Kiełbasa pogórzańska stanowi wyborne urozmaicenie codziennych posiłków. Idealna na zimno i na ciepło.
Nasz rodzimy specjał z Rajbrotu – szynka wieprzowa, wędzona olchowo-bukowym drewnem. Doskonale idzie w parze ze świeżym pieczywem. Idealna na każdą porę dnia, kiedy tylko pojawi się ochota na coś naprawdę smakowitego. Produkt klasy Premium.
Wyborny salceson golonkowy z mięciutkich podrobów, przyjemnie aromatyczny i odpowiednio przyprawiony. Szczególnie polecamy na kanapkę w towarzystwie świeżych warzyw.
Wyśmienita szynka cielęca, przyrządzana w duchu najlepszych polskich tradycji wędliniarskich. Dzięki delikatnemu peklowaniu w świeżych ziołach, zachwyca unikalnym aromatem.
Boczek gotowany, przygotowany z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Posiada delikatny smak z wyczuwalną nutą wędzenia. Idealnie wpisuje się w upodobania osób lubiących soczyste, a zarazem aromatyczne wędliny.
Kapitalny boczek o apetycznym aromacie ziół, z wyczuwalnym czosnkowym akcentem. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni, jego pysznym smakiem można rozpieszczać podniebienie na wiele różnych sposobów. Sprawdza się również w roli stylowej przekąski biesiadnej.
Smakowita słonina to niezbędnik w każdej polskiej kuchni. Wędzona Spyrka Dymiono o pięknej, złotej skórce, jest pod tym względem doskonała. Stworzy przepyszne skwarki lub smalczyk, nada się też do bardziej fantazyjnych kulinarnych zastosowań.
Wyjątkowa na polskim rynku szynka Bycuś Biedrawy to produkt z ręcznie selekcjonowanego, doskonałej jakości mięsa wołowego. Starannie wędzona i peklowana, zyskuje swoją charakterystyczną kruchość i soczystość, właściwą produktom klasy Premium.
Oryginalna szynka z udźca wieprzowego, długotrwale marynowana w peklosoli, gdzie nasyca się aromatem ziela angielskiego i innych przypraw. Jej finalny smak rozwija się w objęciach gorącego dymu bukowo-olchowego. Produkt Premium, nagrodzony Grand Prix Małopolski Smak.
Wyjątkowa szynka firmowa, z wędzarni opalanej drewnem liściastym. Unikalna kompozycja smaku i aromatu, zachwyca wytrawnych smakoszy
i koneserów dobrego jedzenia. Wyłącznie w Bacówce.
Aromatyczna szynka z delikatnego mięsa wieprzowego, o głębokim, brązowym kolorze skórki i równie nasyconym smaku. Produkt klasy Premium, doskonały dla amatorów potraw wyrazistych i z charakterem.
Wyśmienity baleron książęcy to starannie wyselekcjonowane mięso z karkówki, pieczołowicie natarte aromatycznymi przyprawami i poddane procesowi wędzenia. Dzięki zachowanej strukturze mięśni i bogatej otoczce z pieprzu i ziół, na półmisku prezentuje się prawdziwie szlachetnie.
Najdelikatniejszy kawałek polędwicy, pieczołowicie peklowany w specjalnej marynacie z peklosolą i wspaniale skomponowanym bukietem przypraw. Pełnię smaku zyskuje podczas wędzenia w ciepłym dymie z drewna olchowego i bukowego. Ta wyjątkowa polędwica rozkochała w sobie już niejednego konesera pysznych wędlin.
Pyszna polędwica przygotowana ze starannie selekcjonowanego mięsa wieprzowego. Swoją nazwę zawdzięcza łososiowemu kolorowi. Lekko słona, o subtelnym aromacie wędzenia.
Smakowita polędwica lipnicka nie ma sobie równych. Starannie wyselekcjonowane, najdelikatniejsze kawałki polędwicy są przygotowywane w procesie parzenia i wędzenia. Bogaty smak i aromat to wyróżnik tego produktu.
Wieprzowe mięso wzbogaciliśmy dodatkiem równie pysznej cielęciny. Kto zechce spróbować tego połączenia, na pewno nie zawiedzie się wybornym smakiem i aromatem wędzonej, wieprzowo-cielęcej kiełbasy.
Wyborna kiełbasa wieprzowo-wołowa z dodatkiem aromatycznych przypraw. Wyjątkowo smaczna za sprawą mięsa wołowego, które wpływa nie tylko na walory smakowe produktu, ale i piękny kolor. Produkt sezonowy dostępny w okresie grillowym.
Doskonała polędwica z bacówkowej wędzarni. Niezwykle delikatne mięso otulone lekko ziołowym aromatem z wyczuwalną nutą wędzenia to przysmak, w którym zakocha się każdy.
Klasyczna, pieczona pierś z kurczaka to coś, co doceni każdy miłośnik dobrego drobiu. Ta tworzona z polskiego mięsa, aromatyczna wędlina klasy Premium, znakomicie komponuje się z wszelkimi dodatkami. Polecamy do dań obiadowych, sałatek a także na kanapkę.
Rewelacyjna rolada z kurczaka, wspaniale doprawiona odpowiednią mieszanką przypraw. Gdy już raz rozsmakujecie się w tym drobiowym specjale, stanie się on częstym gościem w domowym menu.
Polska suszona kiełbasa to klasyka gatunku. Oczarowuje podniebienie pysznym, mięsnym smakiem z wyważonym akcentem w postaci specjalnie dobranych przypraw. Świetnie smakuje solo lub na chlebie z masłem.
Klasyczna kiełbasa krakowska zachwyca kruchością, którą zyskuje w procesie wędzenia i suszenia, w optymalnych warunkach bacówkowej wędzarni. Ceniona za wyborny smak i aromat.
Znakomity przysmak śniadaniowy. Delikatne serdelki z mięsa wieprzowego z dodatkiem wołowiny i aromatycznych przypraw, wyjątkowo soczyste, doskonałe na ciepło.
Doskonała propozycja na szybkie śniadanie lub ciepłą kolację. Frankfurterki, czyli cienkie kiełbaski wieprzowe, wprost idealnie komponują się z odrobiną musztardy. Najlepiej smakują podawane na gorąco.
W formie przypominają Frankfurterki, ale nie dajcie się zwieść. Ich doskonały, lekko paprykowy smak i mistrzowska jakość wyraźnie wskazują na rajbrockie pochodzenie. Te pyszne, cienkie kiełbaski świetnie smakują zarówno na zimno jak i na ciepło, gotowane czy grillowane, stwarzając wiele możliwości podania.
Amatorzy subtelnych smaków pokochają kiełbaski z delikatnego mięsa króliczego. Niezwykle pyszne, wyśmienite jako propozycja na smaczne śniadanie, stanowią doskonały przysmak dla całej rodziny.
Przysmak o delikatnej konsystencji i pysznym smaku. Idealne na śniadanie i kolację, na zimno lub na ciepło. Polecamy stworzyć z nich fantazyjne koreczki z serem i warzywami. Palce lizać!
Wyjątkowo delikatne i kruche parówki cielęco-wieprzowe. Wysoka zawartość cielęciny 52%, wpływa na walory smakowe produktu oraz sprawia, że jest on wymarzoną przekąską dla dzieci i osób na diecie, również bezglutenowej. Produkt wysokiej jakości, wyróżniony Godłem Promocyjnym Agro Polska, zdobywca nagród w kategorii “produkt tradycyjny” na VII Międzynarodowych Targach żywności Ekologicznej
i Regionalnej.
Wyborne parówki z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Wysoka zawartość (92%) mięsa z szynki wieprzowej wpływa na walory smakowe produktu. Ich delikatny smak podkreśliliśmy dobrze wyważoną kompozycją przypraw. Sprawdzą się w każdej roli – jako samodzielna przekąska, z dowolnym sosem, w cieście lub bułce.