Przetwory

Przetwory z Bacówki to smaki lata ukryte w słoiczkach, które przypomną o ciepłych, radosnych miesiącach. Oferujemy szeroki wybór dżemów, konfitur, musów i syropów, przygotowanych według domowych receptur.
Polecamy również wspaniałe przetwory warzywne, które doskonale komponują się nie tylko z tradycyjną kuchnią. 

dżem malinowy

Dżem malinowy przygotowywany jest w sposób szczególny by w pełni zachował wyjątkowość smaku,  zapachu i koloru. Przygotowana kromka świeżego pieczywa lub pyszne drożdżowe ciasto z odrobiną dżemu malinowego przywołują wspomnienia z dzieciństwa.

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200g

 

Dżem renklodowy

Dżem renklodowy Renkloda to stara odmiana śliwy , wychodowana w latach w 1850-1860.
Dżem renklodowy przygotowywany  jest przygotowywany z miąższu bardzo słodkich i soczystych owoców. Może być  pysznym dodatkiem przy popołudniowej herbacie.

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200g

Dżem morelowy

Dżem morelowy może być pomysłem na dodatek do codziennego śniadania. Świeża bułeczka lub naleśniki z dżemem morelowym będą smakowały wyjątkowo!

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200g

 

Dżem węgierkowo-gruszkowy

Idealnie wyważona kompozycja kwaskowych śliwek węgierek z pełnymi słodyczy gruszkami. Ten nietypowy, intensywny smak zachwyci najwybredniejszych smakoszy. Dżem produkujemy z wyselekcjonowanych, dojrzałych owoców od regionalnych sadowników.

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200g

Dżem jagodowy

Dżem jagodowy z Bacówki to gratka dla miłośników tych leśnych owoców. Idealnie wyważony, słodko-kwaśny smak będzie znakomitym uzupełnieniem deserów, nadzieniem do naleśników lub dodatkiem do świeżych bułeczek.

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200g

 

Ponadto w ofercie:

Dżem truskawkowy  200 g.

Dżem z rabarbaru

Dżem rabarbarowy wyróżnia się lekko cierpkim, orzeźwiającym smakiem, dzięki czemu doskonale pasuje do serów i mięs. Dzięki aksamitnej konsystencji dżem z łatwością rozprowadza się na pieczywie. Do tego wiosennego smaku chętnie wraca się o każdej porze roku.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200g

 

Ponadto w ofercie:

Aronia do deserów 200 g.

Mus jagodowy 200 g.
Mus z owocu bzu czarnego 200 g.

Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa powstaje z całych, wydrylowanych wiśni. To doskonały  dodatek do ciast i wypieków oraz tostów.
100g produktu powstaje ze 115 g owoców.
Produkt pasteryzowany. Bez konserwantów, substancji żelujących i sztucznych barwników.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200g

 

Ponadto w ofercie:

Konfitura z dzikiej róży 200 g.
Konfitura z rokitnika pospolitego 200 g.

Żurawina z jabłkiem

Żurawina wzbogacona oryginalnym dodatkiem jabłka, które łagodzi jej cierpki smak. Podobnie jak klasyczna żurawina, dobrze smakuje do mięs i dziczyzny, ale równie świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, naleśników i rogalików.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 220 g.

 

Ponadto w ofercie:

Żurawina do mięs 200 g.
Jarzębina do mięs 200 g.
Borówka z gruszką 200 g.

 

ćwikła z chrzanem

Ćwikła z chrzanem jest jednym ze staropolskich dodatków o ostrzejszym,  lekko słodkawym charakterze. Świetnie pasuje na stół pełen zimnych przekąsek, wędlin, dań mięsnych, jaj i ryb.
To niezapomniana kompozycja smaku !

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 280g

Buraki tarte marynowane

Buraki tarte marynowane to jedne z bardziej lubianych jarzyn , gotowe do spożycia po otwarciu słoika. Są zdrowym dodatkiem warzywnym do drugiego dania- nie tylko smaczne ale i wartościowe !

Ich częste spożywanie jest zalecane w każdym wieku gdyż przywracają równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 290g

Szczaw siekany

Szczaw to roślina, która znajduje zastosowanie głównie w kuchni lecz także w lecznictwie ze względu na liczne właściwości zdrowotne.
Szczaw pomaga w dolegliwościach układu pokarmowego, w stłuczeniach i obrzękach.

Można go wykorzystać jako dodatek do sałatek, dań drobiowych i rybnych oraz do przygotowania past, dipów czy omletów.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 280g

Chrzan z żurawiną premium

Chrzan z żurawiną to niepowtarzalny duet ostrego smaku chrzanu z lekko słodką żurawiną. Już niewielka ilość owocu nadaje intensywności koloru potrawie, dodaje energii wiosną i osładza jesienią.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 180g

 

Chrzan z jabłkiem

Chrzan z jabłkiem to prosty, bardzo smaczny i delikatny duet. Świetny jako dodatek do wielu produktów: mięs, ryb, serów.
Usprawnia trawienie, funkcje wątroby i nerek, jest bogatym źródłem witaminy C, potasu i żelaza.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 180g

Ogórki kiszone

Kiszone ogórki są jednym z naszych narodowych smakołyków, nie może ich zabraknąć w żadnym domu. Kiszone w aromatycznej zalewie, przechodzą aromatem ziół i nabierają idealnego, intensywnie kwaśnego smaku.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 900g

 

 

ogórki kiszone premium

Ogórki kiszone premium – wspaniałe ogórki najwyższej jakości, kiszone wedle tradycyjnych receptur. Są dodatkiem najczęściej goszczącym na stole podczas obiadu czy jako kwaśna przekąska.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 750g

 

Kapusta kiszona z marchewką

Kapusta kiszona z marchewką to bardzo udane połączenie smakowe, klasyk do smażonej ryby. Świetnie łączy się także z innymi daniami – szczególnie polecamy wypróbować do gulaszów, pieczeni czy pyz.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 820g

Kapusta kiszona z grzybami leśnymi

Kapusta kiszona z grzybami leśnymi to wspaniała ekologiczna kapusta kiszona przygotowana z kapusty głowiastej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, zasolonej, poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Na niepowtarzalny jej smak wpływa również duża zawartość aromatycznych grzybów z polskich lasów: podgrzybków i prawdziwków.
Kapusta kiszona z grzybami to naturalny probiotyk zawierający dużo witaminy B12 i witaminy C, bogaty w biopierwiastki, wspomagający trawienie.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 850g

ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe przygotowane zostały z dużych i twardych ogórków pochodzących z polskich upraw.
Ogórki nasze są pyszne, chrupiące – idealne do dań obiadowych i jako pyszna octowa przekąska !

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 900g

Ogórki konserwowe z papryką premium

Ogórki konserwowe z papryką premium to ogórki konserwowe najwyższej jakości, przygotowane w zalewie octowej.
To propozycja „z pazurem” jaki nadaje ostra papryczka.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 900g