Przetwory

Przetwory z Bacówki to smaki lata ukryte w słoiczkach, które przypomną o ciepłych, radosnych miesiącach. Oferujemy szeroki wybór dżemów, konfitur, musów i syropów, przygotowanych według domowych receptur.
Polecamy również wspaniałe przetwory warzywne, które doskonale komponują się nie tylko z tradycyjną kuchnią. 

dżem malinowy

Dżem malinowy przygotowywany jest w sposób szczególny by w pełni zachował wyjątkowość smaku,  zapachu i koloru. Przygotowana kromka świeżego pieczywa lub pyszne drożdżowe ciasto z odrobiną dżemu malinowego przywołują wspomnienia z dzieciństwa.

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200g

 

Dżem renklodowy

Dżem renklodowy Renkloda to stara odmiana śliwy , wychodowana w latach w 1850-1860.
Dżem renklodowy przygotowywany  jest przygotowywany z miąższu bardzo słodkich i soczystych owoców. Może być  pysznym dodatkiem przy popołudniowej herbacie.

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200g

Dżem morelowy

Dżem morelowy może być pomysłem na dodatek do codziennego śniadania. Świeża bułeczka lub naleśniki z dżemem morelowym będą smakowały wyjątkowo!

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 200g

 

Dżem węgierkowo-gruszkowy

Idealnie wyważona kompozycja kwaskowych śliwek węgierek z pełnymi słodyczy gruszkami. Ten nietypowy, intensywny smak zachwyci najwybredniejszych smakoszy. Dżem produkujemy z wyselekcjonowanych, dojrzałych owoców od regionalnych sadowników.

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200g

Dżem jagodowy

Dżem jagodowy z Bacówki to gratka dla miłośników tych leśnych owoców. Idealnie wyważony, słodko-kwaśny smak będzie znakomitym uzupełnieniem deserów, nadzieniem do naleśników lub dodatkiem do świeżych bułeczek.

To produkt pasteryzowany, bez konserwantów, bez substancji żelujących i sztucznych.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200g

 

Ponadto w ofercie:

Dżem truskawkowy  200 g.

Dżem z rabarbaru

Dżem rabarbarowy wyróżnia się lekko cierpkim, orzeźwiającym smakiem, dzięki czemu doskonale pasuje do serów i mięs. Dzięki aksamitnej konsystencji dżem z łatwością rozprowadza się na pieczywie. Do tego wiosennego smaku chętnie wraca się o każdej porze roku.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200g

 

Ponadto w ofercie:

Aronia do deserów 200 g.

Mus jagodowy 200 g.
Mus z owocu bzu czarnego 200 g.

Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa powstaje z całych, wydrylowanych wiśni. To doskonały  dodatek do ciast i wypieków oraz tostów.
100g produktu powstaje ze 115 g owoców.
Produkt pasteryzowany. Bez konserwantów, substancji żelujących i sztucznych barwników.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 200g

 

Ponadto w ofercie:

Konfitura z dzikiej róży 200 g.
Konfitura z rokitnika pospolitego 200 g.

Żurawina z jabłkiem

Żurawina wzbogacona oryginalnym dodatkiem jabłka, które łagodzi jej cierpki smak. Podobnie jak klasyczna żurawina, dobrze smakuje do mięs i dziczyzny, ale równie świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, naleśników i rogalików.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 220 g.

 

Ponadto w ofercie:

Żurawina do mięs 200 g.
Jarzębina do mięs 200 g.
Borówka z gruszką 200 g.

 

ćwikła z chrzanem

Ćwikła z chrzanem jest jednym ze staropolskich dodatków o ostrzejszym,  lekko słodkawym charakterze. Świetnie pasuje na stół pełen zimnych przekąsek, wędlin, dań mięsnych, jaj i ryb.
To niezapomniana kompozycja smaku !

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 280g

Buraki tarte marynowane

Buraki tarte marynowane to jedne z bardziej lubianych jarzyn , gotowe do spożycia po otwarciu słoika. Są zdrowym dodatkiem warzywnym do drugiego dania- nie tylko smaczne ale i wartościowe !

Ich częste spożywanie jest zalecane w każdym wieku gdyż przywracają równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 290g

Szczaw siekany

Szczaw to roślina, która znajduje zastosowanie głównie w kuchni lecz także w lecznictwie ze względu na liczne właściwości zdrowotne.
Szczaw pomaga w dolegliwościach układu pokarmowego, w stłuczeniach i obrzękach.

Można go wykorzystać jako dodatek do sałatek, dań drobiowych i rybnych oraz do przygotowania past, dipów czy omletów.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 280g

Ogórki kiszone

Kiszone ogórki są jednym z naszych narodowych smakołyków, nie może ich zabraknąć w żadnym domu. Kiszone w aromatycznej zalewie, przechodzą aromatem ziół i nabierają idealnego, intensywnie kwaśnego smaku.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 900g

 

 

ogórki kiszone premium

Ogórki kiszone premium – wspaniałe ogórki najwyższej jakości, kiszone wedle tradycyjnych receptur. Są dodatkiem najczęściej goszczącym na stole podczas obiadu czy jako kwaśna przekąska.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 750g

 

ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe przygotowane zostały z dużych i twardych ogórków pochodzących z polskich upraw.
Ogórki nasze są pyszne, chrupiące – idealne do dań obiadowych i jako pyszna octowa przekąska !

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 900g

Ogórki konserwowe z papryką premium

Ogórki konserwowe z papryką premium to ogórki konserwowe najwyższej jakości, przygotowane w zalewie octowej.
To propozycja „z pazurem” jaki nadaje ostra papryczka.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 900g

Kapusta kiszona z marchewką

Kapusta kiszona z marchewką to bardzo udane połączenie smakowe, klasyk do smażonej ryby. Świetnie łączy się także z innymi daniami – szczególnie polecamy wypróbować do gulaszów, pieczeni czy pyz.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 820g

Kapusta kiszona z grzybami leśnymi

Kapusta kiszona z grzybami leśnymi to wspaniała ekologiczna kapusta kiszona przygotowana z kapusty głowiastej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, zasolonej, poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Na niepowtarzalny jej smak wpływa również duża zawartość aromatycznych grzybów z polskich lasów: podgrzybków i prawdziwków.
Kapusta kiszona z grzybami to naturalny probiotyk zawierający dużo witaminy B12 i witaminy C, bogaty w biopierwiastki, wspomagający trawienie.

  • Forma pakowania: słoik
  • Waga: 850g

kapusta kiszona

Kapusta kiszona z Bacówki to smak z dziecięcych lat. Kapusta, jak babcinej spiżarni. Idealna do farszu, słynnych ziemniaków z kapustą podawanych do golonki,  dodatek do niedzielnego obiady, ale również jako oryginalny i pyszny appetiser, który w połączeniu z naszym ogórkiem kiszonym na pewno zaskoczy Twoich gości.

  • Forma opakowania: słoik
  • Waga: 820

żur na zakwasie

Żurek z Bacówki to gwarancja pysznej i zdrowej zupy. Idealny jako baza do żurku białego i śląskiego. Nie masz pomysłu na przygotowanie dania? Bez obaw. Przepis na tradycyjny żurek na etykiecie.

  • Forma opakowania: szklana butelka
  • Waga: 500 g

żurek z kiełbasą w słoiku

Żurek z kiełbasą w słoiku, to idealne i pyszne rozwiązanie obiadowe. Tradycyjna receptura żurku z naszą kiełbasa gotowa do spożycia. Zaczaruj swoich bliskich smakiem zupy, jak za dawnych lat.

  • Forma opakowania: słoik
  • Waga: 700 g

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zamknij