Mąki, kasze i otręby

Pozyskiwanie ziarna, mielenie zboża na mąkę oraz wytwarzanie kaszy odbywa się tradycyjnymi metodami z ziarna otrzymywanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, na podkarpaciu.
Ponad półwieczne doświadczenie producenta sprawia, że jakość produktów jest na najwyższym poziomie.
Produkty są w pełni EKOLOGICZNE, nie zawierają żadnych dodatków.

Mąka pszenna jasna typ 500

Idealna do wyrobów domowych takich jak pierogi, naleśniki i ciasta.

  • sposób pakowania : torebka papierowa
  • waga : 1 kg

 

Ponadto w ofercie:

Mąka pszenna graham typ 1850

Mąka orkiszowa jasna typ 650

Idealna do wypieku chleba i bułek, można z niej robić ciasta kruche.

  • sposób pakowania : torebka papierowa
  • waga : 1 kg

 

Mąka orkiszowa graham typ 1850

Idealna do wypieku bułek i chleba typu graham.

  • sposób pakowania : torebka papierowa
  • waga : 1 kg

 

 

Mąka żytnia razowa typu 2000 ciemna

Idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego oraz wykorzystywana do przygotowania zakwasu żuru.

  • sposób pakowania : torebka papierowa
  • waga : 1 kg

Ponadto w ofercie:
mąka żytnia graham typu 720

Kasza jęczmienna pęczak eko

Wykorzystywana do wyrobu kaszanki, jako dodatek do zup i drugich dań.

  • sposób pakowania : torebka papierowa
  • waga : 1 kg

Kasza jęczmienna gruba eko

Wykorzystywana do wyrobu kaszanki i gołąbków, może być dodatkiem do zup i drugich dań.

  • sposób pakowania : torebka papierowa
  • waga : 1 kg

Kasza jęczmienna średnia eko

Wykorzystywana do wyrobu kaszanki i gołąbków, może być dodatkiem do zup i drugich dań.

  • sposób pakowania : torebka papierowa
  • waga : 1 kg

Otręby pszenne eko

Idealne jako dodatek do jogurtów, koktajli, sera białego.
Doskonale nadają się jako panierka do mięsa i ryb.

  • sposób pakowania : torebka papierowa
  • waga : 0,5 kg

Otręby żytnie eko

Idealne jako dodatek do jogurtów, sałatek i wypieków.

  • sposób pakowania : torebka papierowa
  • waga : 0,5 kg

 

Ponadto w ofercie:

otręby orkiszowe