Jaja

Nie od dziś wiadomo, że warunki, w których chowane są kury, przekładają się na jakość i smak jaj, goszczących w naszej codziennej diecie. Oferujemy jaja od kur z wolnego wybiegu, jaja ekologiczne, a także jaja od zielononóżki, wyróżniające się zawartością wartości odżywczych.

Jaja przepiórcze

Właściwości:

  • bogate w fosfor, żelazo, cynk oraz witaminy z grupy B
  • odpowiednie dla osób uczulonych na białko jaj kurzych
  • nie zawierają szkodliwego cholesterolu
  • wspomagają leczenie cukrzycy, astmy, anemii oraz zaburzeń nerwowych
  • wykorzystywane w kosmetologii jako doskonała odżywka do włosów.
  • Forma pakowania: wytłaczanka
  • Ilość w opakowaniu: 18szt

Jaja ekologiczne

Jaja ekologiczne, o najwyższej jakości. Znaczone symbolem „0”, pochodzą od kur żyjących w otwartej, zielonej przestrzeni, karmionych ekologiczną karmą.  Szczęśliwe nioski, chowane w ten sposób, przekazują nam pod skorupką najlepszy smak i najwięcej cennych składników.

  • Forma pakowania: wytłaczanka
  • Ilość w opakowaniu: 10szt

Jaja zielononóżki z wolnego wybiegu

Zielononóżka kuropatwiana zawdzięcza swą nazwę kolorowym nogom i upierzeniu podobnemu kuropatwie. Tę dawną, polską rasę wyróżnia nie tylko wygląd, ale także wysoka odporność na niskie temperatury oraz choroby. Jaja zielononóżki są równie wyjątkowe jak ona sama – cechują się obniżoną zawartością cholesterolu i stanowią bardzo cenne źródło wartości odżywczych.

  • Forma pakowania: wytłaczanka
  • Ilość w opakowaniu: 10szt

Jaja z wolnego wybiegu

Otwarta przestrzeń, świeże powietrze i zieleń pod dostatkiem.  Kury z wolnego wybiegu żyją komfortowo, odwdzięczając się smacznymi i zdrowymi jajami. Produkty tej klasy oznaczone są symbolem „1”.

  • Forma pakowania: wytłaczanka
  • Ilość w opakowaniu: 10szt