BEZ KONSERWANTÓW

Schab pieczony z morelą

Schab pieczony z morelą to wyjątkowo delikatna i aromatyczna wędlina z pyszną niespodzianką w środku. Apetyczny wygląd sprawia, że przepadają za nią również najmłodsi smakosze, a kolorowe plastry szybko znikają ze stołu. Produkt przygotowany w oparciu o sprawdzoną recepturę, bez dodatków chemicznych i konserwantów.

Boczek z pieca

Bezkonkurencyjny boczek klasy Premium, o apetycznym aromacie ziół, z wyczuwalnym czosnkowym akcentem. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni, jego pysznym smakiem można rozpieszczać podniebienie na wiele różnych sposobów.  Sprawdza się również w roli stylowej przekąski biesiadnej.

Kiełbasa Swoja

Wyborna kiełbasa Swoja, zamknięta w wygodnym słoju. Przyprawiona specjalnie dobraną kompozycją przypraw z ziołowymi nutami, stanowi specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę dla koneserów pysznych wędlin.

  • Forma pakowania: słoik
  •  Waga: 400g

Pasztetowa

Kanapkowy klasyk, o doskonale kremowej konsystencji i wyśmienitym, umiejętnie doprawionym smaku. Doskonale smakuje na świeżym pieczywie z kilkoma plastrami ogórka kiszonego.

  • Forma pakowania: vac
  •  Waga: 200-600g

Salceson wiejski

Klasyczny salceson, tworzony według receptury opartej na wysokiej jakości podrobach wieprzowych. Doprawiony z wyczuciem przez mistrza wędliniarskiego, ma autentyczny, domowy smak wiejskiej wędliny.

  • Forma pakowania: baton
  •  Waga: 1kg

Spyrka Dymiono

Smakowita, prawdziwie wiejska słonina to niezbędnik w każdej polskiej kuchni. Wędzona Spyrka Dymiono o pięknej, złotej skórce, jest pod tym względem wymarzona. Stworzy przepyszne skwarki lub smalczyk, doskonale nada się też do wszelkich pozostałych zastosowań.

  • Forma pakowania: vac
  • Waga: 350g

Pasztet z królikiem

Szlachetny pasztet z królika to danie wyrafinowane, idealne na wyjątkową kolację lub wykwintny obiad. Niezależnie, na jakim stole się pojawi, zawsze będzie grał pierwsze skrzypce, rozkochując w sobie podniebienia znajomych i rodziny. Perfekcyjnie łączy się z czerwonym, wytrawnym winem.

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 330g

Pasztet z gęsiną

Mistrzowski  pasztet z mięsa gęsiego, o  kremowej konsystencji i wybornym aromacie. Swoim aksamitnym smakiem zachwyca zarówno wytrawnych smakoszy, jak i początkujących poszukiwaczy dobrej kuchni. Pięknie prezentuje się w zielonej, ziołowej dekoracji  z  rozmarynu lub tymianku.

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 330g

Pasztet z cielęciną

Pasztet z lekkiego mięsa cielęcego to częsty faworyt, zarówno wśród małych jak i dużych amatorów pysznego jedzenia. Aksamitna konsystencja i subtelny, szlachetny smak czynią posiłek z jego udziałem prawdziwą przyjemnością. Pasztet cielęcy polecamy smakować szczególnie na świeżym pieczywie.

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 330g

Pasztet z dziczyzną

Wyjątkowy pasztet  z dziczyzny to połączenie szlachetnego mięsa i starannie dobranych dodatków w postaci suszonych ziół i grzybów. Wyrazisty smak i delikatna konsystencja zapewniają najwyższą przyjemność delektowania tego specjału. Ze względu na swój wykwintny charakter, produkt ten jest częstym gościem na wielkanocnym stole. Nie zawiera konserwantów.

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 330g

Pasztet z indyka

Indycze mięso, cenione za delikatny smak, walory zdrowotne i lekkostrawność, idealnie odnajduje się w codziennej diecie. Wygodna forma pasztetu zapewnia łatwe i szybkie smarowanie, a doskonały smak produktu nie pozwala się nim znudzić. W opinii koneserów wyśmienicie łączy się z ćwikłą.  Smacznego!

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 330g

Pasztet odświętny

Pasztety odświętne to wspomnienia dzieciństwa zaklęte w smakach. Wystawne potrawy, rodzinne biesiadowanie, babcina kuchnia… Klasyczny pasztet wieprzowy  o odświętnym charakterze przywodzi na myśl najpiękniejsze chwile, a jego pyszny smak zostaje w pamięci na długo.

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 330g

Pasztet odświętny ze żurawiną

Aromatyczny pasztet przygotowywany w oparciu sprawdzoną recepturę.  Połączenie wyrazistego mięsa ze słodką żurawiną owocuje prawdziwie wyśmienitym smakiem, docenianym nawet przez najwybredniejsze podniebienia. Raz zaproszony na stół, bez wątpienia stanie się jego częstym gościem.

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 330g

Pasztet odświętny ze śliwką

Polskie świąteczne tradycje mają wyjątkowy charakter i nie wyobrażamy ich sobie bez równie wyjątkowych potraw. Aksamitny pasztet o głębokim smaku, wzbogaconym wyrazistym smakiem śliwki, podbije serca całej rodziny i wspaniale wzbogaci domowe menu, nie tylko od święta.

  • Forma pakowania: foremka
  •  Waga: 330g

Kiełbasa swoja

W otuleniu dymu z drewna buku i jabłoni, zawieszona na leszczynowych laskach, wędzi się wyborna kiełbasa swoja. Przyprawiona czosnkiem, cebulą, majerankiem i pieprzem, stanowi  specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę wśród wędlin.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 1kg

Parówki z cielęciną

Wyjątkowo delikatne i kruche parówki z prawdziwej cielęciny, z dodatkiem mięsa wieprzowego. To smakołyk bogaty w białko, żelazo, witaminę B12, co czyni go wymarzoną przekąską dla dzieci i osób na diecie, również bezglutenowej. Produkt najwyższej jakości, zdobywca nagród w kategorii „produkt tradycyjny”.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 250g

Rolada z kurczaka

Rewelacyjna rolada z kurczaka, wspaniale doprawiona odpowiednią mieszanką przyprawową. Gdy już raz rozsmakujecie się w tym drobiowym specjale, stanie się on częstym gościem w domowym menu. Produkt klasy Premium

  • Forma pakowania: vac
  •  Waga: 1,5kg

 

Ponadto w ofercie:

Rolada z kaczki
wyróżniona w konkursie na Gastronomiczny Przebój Roku 2016

Pierś pieczona z kurczaka

Klasyczna, pieczona pierś z kurczaka to coś, co doceni każdy miłośnik dobrego drobiu. Ta tworzona z polskiego mięsa, wspaniale aromatyczna wędlina klasy Premium, znakomicie komponuje się z wszelkimi dodatkami. Polecamy do dań obiadowych, sałatek a także na kanapkę.

  • Forma pakowania: vac
  •  Waga: 800g

Kiełbasa z dziczyzną zbójeckie pento

Suszona kiełbasa o apetycznym, czosnkowo-jałowcowym aromacie. Ten produkt klasy Premium charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi, a jest to zasługa dziczyzny, szlachetnego mięsa, niezwykle cenionego w staropolskiej tradycji kulinarnej. Dzięki Bacówce możemy cieszyć się tym wyjątkowym smakiem również dzisiaj.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 400g

Kiełbasa wieprzowa z cielęciną

Wieprzowe mięso najwyższej klasy wzbogaciliśmy dodatkiem równie pysznej cielęciny. Kto zechce spróbować tego połączenia, na pewno nie zawiedzie się wybornym smakiem i aromatem wędzonej,  wieprzowo-cielęcej kiełbasy.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 1 kg

Biała do żuru

Domowy, wielkanocny żur z kiełbasą to jedna z tych potraw, które przywołują najlepsze wspomnienia. Odtworzenie tego wspaniałego smaku to nic prostszego. Wyborna, biała kiełbasa z Bacówki znakomicie sprawdzi się jako podstawa prawdziwego żuru, nie tylko od święta!
W ofercie kiełbasa biała do żuru surowa i parzona.

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 0,5 kg

Kiełbasa wsiowo

Smakoszy z zamiłowaniem do wyrazistych potraw zachwyci mocno czosnkowa kiełbasa wsiowo. Jej sekret to nie tylko wyrazisty aromat, ale także wyjątkowo przyjemna konsystencja – miękkie kawałki mięsa otoczone delikatnym tłuszczykiem i galaretką. Palce lizać!

  • Forma pakowania: map
  •  Waga: 1kg

Kiełbasa lipnicka

Wyborna kiełbasa z linii produktów lipnickich to propozycja dla amatorów chudych mięs. Charakteryzuje się specyficznym, bogatym aromatem mięsa z lekką nutą wędzenia, w przekroju prezentuje charakterystyczne, szare oczko. Przygotowywana bez peklowania.

  • Forma pakowania: map
  • Waga: 1kg